Hvidløgsrejer
Forretter,  Forside,  Snacks

Hvidløgsrejer fra Hawaii

Print Friendly, PDF & Email

Disse hvidløgsrejer fra Hawaii har jeg lært på en af mine rejser til Oahu. De spises med fingrene, og fordi de er så lækre og fedtede ind i hvidløgssmør, er man nødt til at sutte fingrene rene bagefter. Jeg serverer dem som snack eller en lille forret, når jeg har gæster.

Hawaii

Jeg er så heldig, at jeg har familie på Hawaii – nærmere bestemt på øen Oahu, hvor Honolulu ligger. To gange har jeg været afsted, første gang i 2012 med min mor og anden gang i 2019 med min kæreste. Første gang var vi på en rundrejse, hvor vi besøgte 3 af øerne og sluttede af hos min familie. Anden gang boede vi hos min familie lidt uden for Honolulu. Efter sidste rejse var både min kæreste og jeg parate til at flytte til Oahu. Der er en helt fantastisk og afslappet stemning på øen, folk er venlige og vejret er dejligt. Hvis du endnu ikke har været på Hawaii, kan jeg varmt anbefale det. Der er langt derud, men vi sidder alligevel hver gang det regner og drømmer os tilbage og begynder at overveje, om vi skulle tage afsted en tredje gang. Jeg vil gerne vise min kæreste de andre øer.

Stranden i Honolulu
Stranden i Honolulu

Øen rundt

Oahu er ikke så stor. Faktisk kan man kører rundt om hele øen på 1 dag, da der kun er omkring 200 km. Vores foretrukne udflugtsmål var the North shore (Nordkysten). Det er deroppe de årlige surfkonkurrencer afholdes, og hvor bølgerne er størst. Det er også dér, hvor man ofte ser kæmpe havskildpadder ligge på stranden og slappe af, og det er dér, hvor foodtrucks står på stribe langs kanten af vejen og serverer smørdryppende hvidløgsrejer fra Hawaii.

Big wave shrimp foodtruck
Big wave shrimp foodtruck

Hawaiianske hvidløgsrejer

Hvidløgsrejer fra Hawaii er store rejer vendt i mel, paprika og cayennepeber, hvorefter de bliver stegt på panden og overhældt med smeltet hvidløgssmør. De serveres altid med hvide ris evt. lidt salat og en skive ananas. Det tager ikke langt tid at lave dem, og de kan laves lige inde de skal serveres, hvis blot du har gjort alt klar. Jeg synes, de skal serveres så autentisk som muligt. Det vil sige på en paptallerken med en engangsgaffel, og så er det bare at gå i gang. Dine gæster får en fest! Husk, at du kan købe rejer, hvor tarmen allerede er taget ud. Så skal du ikke bruge tid på det.

Hvidløgsrejer fra Hawaii

 • 32 Store rejer (ca. 500 g.)
 • 5 spsk hvedemel
 • 5 tsk paprika (mild)
 • 2 tsk cayennepeber
 • 3 tsk salt
 • 2 tsk peber
 • 16 fed hvidløg
 • 4 spsk olivenolie (2 spsk til stegning af rejer)
 • 350 g smør (25 g. til stegning af rejer)
 • persille (hakket)
 1. Dup rejerne tørre i lidt køkkenrulle

 2. Bland hvedemel, paprika, cayennepeber, salt og peber i en skål

 3. Kom rejerne ned i melblandingen, og bland det hele godt, så rejerne er helt dækkede

 4. Hak hvidløget i en minihakker

 5. Smelt smørret i en stor pande

 6. Tilsæt olivenolien

 7. Kom hvidløget ned til smørret og olien, og lad det få lidt farve. Det tager ca. et par minutter. Hvidløget må kun blive lysebrunt

 8. Tag hvidløgssmørret af panden

 9. Kom lidt smør og olivenolie på panden

 10. Steg rejerne 2 minutter på hver side

 11. Tilsæt hvidløgssmørret og steg i yderligere et minut

 12. Servér

Forret, Snack

Rejseeventyret

Hvis du også elsker at rejse og har lyst til at følge med, når jeg rejser ud i verden, så kan du tilmelde dig min gratis Facebook-gruppe Rejseeventyret – tag med på en virtuel rejeoplevelse. Her fortæller jeg om, hvad vi laver på vores rejser, anbefaler restauranter og seværdigheder. Lige nu kan du læse om mine oplevelser i Lønstrup, Skagen, Düsseldorf og Köln.

Andre opskrifter

Hvis du vil serverer hvidløgsrejerne som en hovedret, så ville jeg serverer ris til og denne ananassalat med avokado til. Det giver den perfekte sammenblanding af smage fra Hawaii.

Ananassalat med avokado
Ananassalat med avokado

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!