
Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn

Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn er en gæsteret, der tager kegler hver gang. Den er delikat og kræver ikke særlig meget tid i køkkenet. Jeg laver den både som forret og som hovedret, det afhænger af, hvilket humør jeg er i.
Jomfruhummere
Jomfruhummere fiskes året rundt, men er i sæson fra august til oktober. Det er ofte halerne, man bruger, da det er dér, alt kødet sidder. Men det er også enormt flot at servere jomfruhummeren hel med persille og hvidløgssmør. De er eminente på grillen. Jeg elsker, at man kan bruge alt på jomfruhummeren. Skallerne bruger jeg nemlig altid til enten at lave sauce på eller koge en bisque. Ligesom når jeg bruger rejeskallerne. Se opskriften på rejebisque her. Denne opskrift på pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn tager ikke mere end 30 min. at lave, så det er enkelt at lave jomfruhummere.

Tarmkanal
En ting, der er enormt vigtigt, når man har med jomfruhummer at gøre, er at fjerne den sorte tarmkanal, inden man tilbereder jomfruhummeren. Nu har jeg set en del Masterchef, både den danske og den australske udgave, og hvis man glemmer at fjerne tarmkanalen, så er man simpelthen ude af konkurrencen. Så jeg kan ikke pointere nok, hvor vigtigt det er at give sig tid til at fjerne den. Den fjernes ganske simpelt ved tage skallen af jomfruhummeren og lægge et snit i ryggen på den, hvorefter den sorte tarmkanalen kommer til syne og kan hives ud.
4 personer
Du skal bruge:
20 store jomfruhummere eller jomfruhummerhaler
1/2 gl. ørredrogn
1 stort fed hvidløg eller 2 små
2 finthakkede skalotteløg
2 dl. piskefløde
2 dl. tør hvidvin
4 dl. kyllingebouillon
2 spsk. smagsneutral olie fx. solsikkeolie
1/2 tsk. chiliflager
Lidt hakket dild
Lidt hakket persille
20 g. smør
500 g. frisk pasta (tagliatelle)
Lidt citronsaft
salt og peber
Sådan gør du:
- Jomfruhummerne tages ud af deres skal, og den sorte tarmstreng fjernes
- Kom skallerne i en skål og jomfruhummerne på en tallerken
- Varm en panden og kom smagsneutral olie på. Olien skal være rygende varm
- Kom jomfruhummerskallerne på panden, og steg dem godt. Du må gerne mase skallerne
- Kom løg, presset hvidløg og chiliflager på panden, og lad det stege lidt
- Tilsæt hvidvinen, og lad det reducere, til der næsten ikke er mere hvidvin
- Kom kyllingebouillon på, og reducér det ned til den halve mængde
- Si skallerne fra væsken, og kom væsken tilbage på panden
- Kom fløden på, og kog den lidt ind, så det bliver tykkere
- Smag til med citronsaft, salt og peber
- Tilsæt dild og persille
- Kog den friske pasta i rigeligt vand med salt i 2-3 min.
- Imens kommes lidt smør og smagsneutral olie på en panden
- Når panden er varm, kommes de rensede jomfruhummerhaler på panden. De lægges på ryggen (der hvor tarmstrengen var)
- Steg jomfruhummerne i omkring 1 min. De skal ikke vendes. De er færdige, når de er blevet mælkehvide
- Tag dem af varmen
- Bland saucen med pasta, ørredrognen og pynt med jomfruhummerne samt lidt frisk dild
- Servér

Til denne lidt eksklusive ret pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn vil jeg vælge at servere champagne (brut) for virkelig at give mine gæster en oplevelse. Men en god Chardonnay eller Riesling går også rigtig godt til.

