Pasta med Jomfruhummerhaler og ørredrogn
Forretter,  Forside,  Hovedretter

Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn

Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn

Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn er en gæsteret, der tager kegler hver gang. Den er delikat og kræver ikke særlig meget tid i køkkenet. Jeg laver den både som forret og som hovedret, det afhænger af, hvilket humør jeg er i.

Jomfruhummere

Jomfruhummere fiskes året rundt, men er i sæson fra august til oktober. Det er ofte halerne, man bruger, da det er dér, alt kødet sidder. Men det er også enormt flot at servere jomfruhummeren hel med persille og hvidløgssmør. De er eminente på grillen. Jeg elsker, at man kan bruge alt på jomfruhummeren. Skallerne bruger jeg nemlig altid til enten at lave sauce på eller koge en bisque. Ligesom når jeg bruger rejeskallerne. Se opskriften på rejebisque her. Denne opskrift på pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn tager ikke mere end 30 min. at lave, så det er enkelt at lave jomfruhummere.

Tarmkanal

En ting, der er enormt vigtigt, når man har med jomfruhummer at gøre, er at fjerne den sorte tarmkanal, inden man tilbereder jomfruhummeren. Nu har jeg set en del Masterchef, både den danske og den australske udgave, og hvis man glemmer at fjerne tarmkanalen, så er man simpelthen ude af konkurrencen. Så jeg kan ikke pointere nok, hvor vigtigt det er at give sig tid til at fjerne den. Den fjernes ganske simpelt ved tage skallen af jomfruhummeren og lægge et snit i ryggen på den, hvorefter den sorte tarmkanalen kommer til syne og kan hives ud.

4 personer

Du skal bruge:

20 store jomfruhummere eller jomfruhummerhaler

1/2 gl. ørredrogn

1 stort fed hvidløg eller 2 små

2 finthakkede skalotteløg

2 dl. piskefløde

2 dl. tør hvidvin

4 dl. kyllingebouillon

2 spsk. smagsneutral olie fx. solsikkeolie

1/2 tsk. chiliflager

Lidt hakket dild

Lidt hakket persille

20 g. smør

500 g. frisk pasta (tagliatelle)

Lidt citronsaft

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Jomfruhummerne tages ud af deres skal, og den sorte tarmstreng fjernes
  2. Kom skallerne i en skål og jomfruhummerne på en tallerken
  3. Varm en panden og kom smagsneutral olie på. Olien skal være rygende varm
  4. Kom jomfruhummerskallerne på panden, og steg dem godt. Du må gerne mase skallerne
  5. Kom løg, presset hvidløg og chiliflager på panden, og lad det stege lidt
  6. Tilsæt hvidvinen, og lad det reducere, til der næsten ikke er mere hvidvin
  7. Kom kyllingebouillon på, og reducér det ned til den halve mængde
  8. Si skallerne fra væsken, og kom væsken tilbage på panden
  9. Kom fløden på, og kog den lidt ind, så det bliver tykkere
  10. Smag til med citronsaft, salt og peber
  11. Tilsæt dild og persille
  12. Kog den friske pasta i rigeligt vand med salt i 2-3 min.
  13. Imens kommes lidt smør og smagsneutral olie på en panden
  14. Når panden er varm, kommes de rensede jomfruhummerhaler på panden. De lægges på ryggen (der hvor tarmstrengen var)
  15. Steg jomfruhummerne i omkring 1 min. De skal ikke vendes. De er færdige, når de er blevet mælkehvide
  16. Tag dem af varmen
  17. Bland saucen med pasta, ørredrognen og pynt med jomfruhummerne samt lidt frisk dild
  18. Servér
Vinen til maden

Til denne lidt eksklusive ret pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn vil jeg vælge at servere champagne (brut) for virkelig at give mine gæster en oplevelse. Men en god Chardonnay eller Riesling går også rigtig godt til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!