Hotducks – brug resterne af juleanden

And er det helt store i december, men hvordan bruger man sine anderester fra feks. julefrokosten eller juleaften, hvis man vil prøve noget nyt? Jeg foreslår en hotduck. Bare rolig, det er ikke mig, der har været vittig og fundet på navnet. Men en hotduck er altså en hotdog, hvor pølsen er skiftet ud med and. Uhhhhh, jeg får helt lyst til at lave det igen bare af at skrive det her, så godt er det.

Jeg har fundet på to udgaver. En med and, syltede rødløg, agurkesalat, grønkål og sennepsdressing, og en med and, avokado, råmarineret rød spidskål, agurketern og goma-dressing.

Anden, du bruger kan være anderester fra juleaften. Men hvorfor nøjes med anderester, når man kan bruge confiteret andelår? Så hvis du vil lave alt hjemmelavet, så se opskriften her på confiterede andelår. Inden du helt forkaster ideen om selv at lave dine egne confiterede andelår, skal du vide, at det er utrolig let at lave. Det tager bare lidt tid og skal derfor planlægges, da lårene skal laves dagen før.

Hvis du hellere vil have noget hurtigt, men stadig lækkert, så køb 2 confiterede andelår i dit supermarked. Efterhånden kan man købe dem færdiglavet alle steder i december, og da jeg forleden fik en kær kollega på besøg, skulle hun selvfølgelig forkæles og have det bedste. Derfor er der confiteret andelår i mine hotducks. Men alle former for and kan bruges.

I mine hotducks er det vigtigt, du bruger brioche pølsebrød. Jeg har endnu ikke prøvet at lave dem selv, derfor købte jeg mine færdiglavet i supermarkedet. Men det ville da være lækkert med hjemmebagte.

For at give den første hotduck lidt syrlighed og knas skal der syltede rødløg og agurkesalat i. Det kan laves på 5 min., men skal stå og trække et par timer for at blive rigtig godt. Jeg lavede dem dagen før. Men du kan købe det hele færdiglavet i supermarkederne, hvis det bare skal gå hurtigt. Se min opskrift på agurkesalat her og syltede rødløg her

Og nu til hotduck nr. 1

Til 2 personer (2 hotducks)

Du skal bruge:

2 Brioche hotdogbrød

Syltede rødløg

Agurkesalat

En håndfuld hakket grønkål

Lidt olivenolie

1 spsk. mayonnaise

1 spsk. creme fraiche 18%

1 tsk. Dijon sennep

1 tsk. grov sennep

Lidt citron

Salt

Peber

1 confiterede andelår eller anderester svarende til 2 lår

Sådan gør du:

 1. Kom grønkålen i en skål. Kom olivenolie, salt og peber ned til grønkålen, og lad den marinere et stykke tid.
 2. Steg det confiterede andelår på en tør pande ca. 10 min. på hver side. Skinnet skal blive sprødt, og anden skal være varm inden i.
 3. Bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, citron, salt og peber sammen i en skål.
 4. Varm hotdogbrødenen i ovnen 5 min. ved 200 grader.
 5. Pil kødet af andelåret. Undlad synligt fedt eller skind, der ikke er blevet sprødt.
 6. Byg nu din hotduck. Først kommes lidt dressing i bunden, derefter grønkålen og and. Ovenpå kommes de syltede rødløg og agurkesalat. Til sidst afsluttes med sennepsdressingen.

Hotduck nr. 2

Til 2 personer (2 hotducks)

Du skal bruge:

2 brioche pølsebrød

1 avokado

En håndfuld fint snittet rød spidskål

Lidt olivenolie

Gomadressing (se opskrift her eller køb i thailandske/kinesiske supermarkeder og nogle større supermarkeder)

Agurketern

1 confitetet andelår eller anderester

Sådan gør du:

 1. Kom spidskålen i en skål. Kom olivenolie, salt og peber ned til den og lad den marinere et stykke tid.
 2. Steg det confiterede andelår på en tør pande ca. 10 min. på hver side. Skinnet skal blive sprødt, og anden skal være varm inden i.
 3. Skær avokado en i skiver.
 4. Varm hotdogbrødenen i ovnen 5 min. ved 200 grader.
 5. Pil kødet af andelåret. Undlad synligt fedt eller skind, der ikke er blevet sprødt.
 6. Byg nu din hotduck. Først kommes lidt dressing i hotdogbrødet, derefter spidskål og and. Ovenpå kommes agurketern og avokado. Til sidst afsluttes med gomadressingen.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!