Vanilieis med soja karamelsauce
Desserter,  Forside

Soja karamelsauce

Har du nogensinde prøvet soja karamelsauce? Hvis ikke, så har du chancen nu! Det lyder som en mærkelig kombination – soja og karamel. Men faktum er, at det er en fantastisk sammensætning. Soja’en tilfører karamelsaucen salt og umami. Oven på en rigtig sød og cremet vaniljeis, smager soja karamelsaucen lækkert.

Is med soya karamelsauce

Soja

Jeg er blevet helt vild med det japanske køkken her de sidste par år. Måden, de tilsmager deres retter på, er vildt interessant. De bruger ikke salt, men derimod soja. Oprindeligt stammer soja fra Kina, men kom senere hen til Japan, hvor den blev en naturlig del af køkkenet. Soja er lavet af sojabønner, der er fermenteret, hvilket vil sige, at sojabønnerne har gæret. De fleste soja saucer er lavet på sojabønner, hvede, vand og salt, og derfor skal man lige være opmærksom, hvis man ikke kan tåle gluten. Sojabønner er dét, vi også kalder edamamebønner, og som vi tit spiser på sushi restauranter. I denne her opskrift på soja karamelsauce har jeg brugt en helt almindelig soja sauce fra Kikkoman.

Vanilieis med soja karamelsauce

Soja karamelsauce

Myfoodblog.dk
Soja karamelsaucen serveres til en sød og cremet vaniljeis
Tilb. tid 20 min
Ret Dessert
Køkken Japansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 100 g. sukker
  • 40 g. smør
  • 60 ml. piskefløde 38 %
  • 2 spsk. soja sauce

Sådan gør du
 

  • Kom sukkeret i en gryde, og varm det langsomt op
  • Pisk jævnligt i sukkeret med et piskeris, indtil det er smeltet og er blevet brunt
  • Når sukkeret er blevet til karamel, tilsættes smørret
  • Rør godt rundt, imens smørret smelter
  • Tilsæt fløden og pisk
  • Sluk for blusset, og lad karamelsaucen stå et øjeblik
  • Tilsæt soja'en og pisk igen
  • Karamelsaucen er færdig
Keyword karamel, soja

Andre japanske opskrifter

Hvis du søger andre opskrifter, der har et japansk præg, som du kan servere for dine gæster, så prøv nogle af mine andre forslag.

Laks med miso

Onigiri

Ramen med svinekød

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!