Confiterede andelår

Jeg har i noget tid gået og luret lidt på at lave confiterede andelår selv. Confiterede betyder egentlig bare stegt i eget fedt, og hvad er mere lækkert end helt møre og saftige andelår her op til jul? De fleste supermarkeder reklamerer med, at de har confiteret and, så hvis man ikke gider bruge tiden, så køb dem færdige. Men hvis man gerne vil nørde lidt og bruge tiden, så er denne ret helt ideel.

Hovedingrediensen, ud over and, er andefedt. Man kan egentlig også lave det med olivenolie, men hvis du kan få andefedt, så brug det. Man kan ofte købe det hos slagteren og nogle gange her op til jul, har de store supermarkeder det også.

Det er ikke kun and, man kan confitere. Man kan også bruge teknikken på kylling, kartofler, svinebryst, svinekæber, tomater osv. Ja, jeg tror blot, det er fantasien, der sætter grænser. Så gå du bare i gang.

Hvad kan man så bruge confiteret andelår til? Jeg vil foreslå, du prøver at komme dem i hotduks. Hotdogs hvor pølsen er skiftet ud med and.

Se mine forskellige opskrifter på hotducks. Den ene er med syltede rødløg, agurkesalat, grønkål og sennepsdressing. Den kan du se her.

Den anden er med råmarineret rød spidskål, agurketern, avokado, koriander og goma-dressing (sesam-dressing, se opskriften her Gomadressing). Opskriften på hotdog nr. 2 kam du se her.

Du kan også bruge kødet i en salat (se opskriften her Frokostsalat med and og gomadressingeller. Eller du kan spise det med en god salat til.

Til 2 personer

Du skal bruge:
1 kg. andefedt eller olivenolie
2 andelår
2 stilke frisk rosmarin
4 stilke frisk timian
1/2 rødløg
lidt peberkorn
1 hvidløg
1 spsk. flagesalt/havsalt

Sådan gør du:

Dag 1. Laves dagen før, du skal bruge lårene

1. Skær rødløget i meget tynde skiver.
2. Læg andelårene i et ildfast fad.
3. Gnid andelårene med salt.
4. Giv hvidløget et tryk, og gnid andelårene med det.
5. Læg rosmarin, timian, hvidløg, rødløg og peberkorn under og over andelårene.
6. Dæk andelårene til med film og kom dem i køleskabet ind til næste dag.

Dag 2: Laves på dagen, hvor du skal spise lårene.

1. Skyl andelårene fri for salt og krydderier.
2. Smelt andefedtet i en gryde.
3. Læg andelårene ned i fedtet. De skal være helt dækket.
4. Kom låg på gryden og lad det simre i 3 1/2 time. Det må på intet tidspunkt
koge! Der må kun komme enkelte bobler op.
5. Når lårene er færdige, kommer man dem på en kold pande. De skal steges ca. 10
min. på skindsiden, så skindet bliver dejligt sprødt.
6. Hvis man ikke skal spise dem med det samme, kan man lægge lårene i en skoldet beholder og hælde fedtet over. Derefter skal der låg på, og så kan de holde sig rigtig længe i køleskabet.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!