Hovedretter

Confiterede andelår

Jeg har i noget tid gået og luret lidt på at lave confiterede andelår selv. Confiterede betyder egentlig bare stegt i eget fedt, og hvad er mere lækkert end helt møre og saftige andelår her op til jul? De fleste supermarkeder reklamerer med, at de har confiteret and, så hvis man ikke gider bruge tiden, så køb dem færdige. Men hvis man gerne vil nørde lidt og bruge tiden, så er denne ret helt ideel.

Hovedingrediensen, ud over and, er andefedt. Man kan egentlig også lave det med olivenolie, men hvis du kan få andefedt, så brug det. Man kan ofte købe det hos slagteren og nogle gange her op til jul, har de store supermarkeder det også.

Det er ikke kun and, man kan confitere. Man kan også bruge teknikken på kylling, kartofler, svinebryst, svinekæber, tomater osv. Ja, jeg tror blot, det er fantasien, der sætter grænser. Så gå du bare i gang.

Hvad kan man så bruge confiteret andelår til? Jeg vil foreslå, du prøver at komme dem i hotduks. Hotdogs hvor pølsen er skiftet ud med and.

Se mine forskellige opskrifter på hotducks. Den ene er med syltede rødløg, agurkesalat, grønkål og sennepsdressing. Den kan du se her.

Den anden er med råmarineret rød spidskål, agurketern, avokado, koriander og goma-dressing (sesam-dressing, se opskriften her Gomadressing). Opskriften på hotdog nr. 2 kam du se her.

Du kan også bruge kødet i en salat (se opskriften her Frokostsalat med and og gomadressingeller. Eller du kan spise det med en god salat til.

Til 2 personer

Du skal bruge:
1 kg. andefedt eller olivenolie
2 andelår
2 stilke frisk rosmarin
4 stilke frisk timian
1/2 rødløg
lidt peberkorn
1 hvidløg
1 spsk. flagesalt/havsalt

Sådan gør du:

Dag 1. Laves dagen før, du skal bruge lårene

1. Skær rødløget i meget tynde skiver.
2. Læg andelårene i et ildfast fad.
3. Gnid andelårene med salt.
4. Giv hvidløget et tryk, og gnid andelårene med det.
5. Læg rosmarin, timian, hvidløg, rødløg og peberkorn under og over andelårene.
6. Dæk andelårene til med film og kom dem i køleskabet ind til næste dag.

Dag 2: Laves på dagen, hvor du skal spise lårene.

1. Skyl andelårene fri for salt og krydderier.
2. Smelt andefedtet i en gryde.
3. Læg andelårene ned i fedtet. De skal være helt dækket.
4. Kom låg på gryden og lad det simre i 3 1/2 time. Det må på intet tidspunkt
koge! Der må kun komme enkelte bobler op.
5. Når lårene er færdige, kommer man dem på en kold pande. De skal steges ca. 10
min. på skindsiden, så skindet bliver dejligt sprødt.
6. Hvis man ikke skal spise dem med det samme, kan man lægge lårene i en skoldet beholder og hælde fedtet over. Derefter skal der låg på, og så kan de holde sig rigtig længe i køleskabet.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.