Pasta med salsiccia pølse

Jeg er vild med den italienske salsiccia pølse, og bruger dens fars til alle mulige retter lige fra risotto, pizza og til denne pastaret. Salsiccia pølser er små og tykke, ligner lidt vores medisterpølser. Men til pasta med salsiccia pølser steges de ikke hele, man skærer pølsen op og steger farsen, som allerede er dejligt krydret.

Hvor køber man den?

Den italienske salsiccia pølse kan bl.a. købes i Salling og det italienske supermarked Supermarco i Kbh. Den er ikke billig, men den er drøj i smagen, så man behøver ikke så meget. Jeg køber en større portion salsiccia pølser og fryser dem ned, så jeg altid har et par stykker, når jeg lige får lyst til lidt lækkert. Jeg bruger 1 pølse pr. person til pasta med salsiccia pølse.

Hvordan smager den?

Salsiccia pølsen er ofte krydret med fennikelfrø, så den får en snert af anis. Derfor passer fennikel perfekt i retter sammen med denne pølse. Ellers kan man tilsætte fennikelfrø eller fennikel i retten, da de virkelig komplimenterer hinanden.

Til 2 personer

Du skal bruge:

200 g. tørret spaghetti

Lidt olivenolie

100 g. parmesanost

1 glas tør hvidvin

1 tsk. tørret timian

400 g. salsiccia pølse med fennikelfrø

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 dl. piskefløde 38 %

Sådan gør du:

1. Fjern skindet fra pølserne og kom farsen på en pande. Hak farsen med en paletkniv, så den smuldre i mindre stykker. Der skal som regel ikke fedtstof på panden, da pølserne er fede i sig selv. Men tilføj lidt olivenolie, hvis det hænger fast.

2. Kom løg og hvidløg på panden sammen med kødet, indtil de er klare.

3. Når farsen er gennemstegt kommes 1/2 glas hvidvin ved, og væsken koges næsten væk.

4. Tilsæt fløde, parmesan og timian. Lad det simre, indtil pastaen er kogt færdig.

5. Kog pastaen, indtil den er møre (ca. 12 min.), der skal stadig være en smule bid i den.

6. Kom pastaen på panden med salsiccia saucen, og vend det godt rundt. Servér med lidt parmesanost på toppen.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

error: Content is protected !!