Skal der salat på bordet til juleanden, dyrekøllen eller fasanen, så er waldorfsalat den perfekte følgesvend.
Min far gik på jagt, og når vi rigtig skulle forkæles, lavede min mor noget af det, han havde skudt f.eks. en dyreryg. Waldorfsalaten var ofte et fast indslag, og jeg var mildt sagt ikke begejstret. Bladselleri har aldrig været min livret. Men med alderen er jeg blevet mildere stemt overfor bladsellerien og waldorfsalat. Især hvis jeg selv får lov at lave salaten! Jeg kan nemlig få den til at smage fantastisk.
Hele hemmeligheden er at skære bladsellerien i tynde skiver. Det må endelig ikke blive nogle kæmpe klodser, for så kommer de til at dominere for meget. Derudover skal der, efter min smag, være rigtig mange vindruer til stede. Ja, nogle vil nok mene, det så bliver mere frugtsalat end en salat. Men jeg er ligeglad. Sennep giver det sidste touch, der får salaten til at spille.
Til 2 personer
Du skal bruge:
- 2 stængler bladselleri
- 1 æble
- 4 spsk (med top) creme fraiche 18 %
- 2 tsk sukker
- 1 tsk Dijon sennep
- En håndfuld valnødder
- 20 vindruer uden sten
Sådan gør du:
- Halvér vindruerne og kom dem i en skål.
- Skær bladsellerien i tynde skiver (så smager de ikke så kraftigt) og kom dem i skålen med vindruerne.
- Hak valnødderne groft og kom dem op til vindruerne.
- Fjern kernehuset i æblerne og skær æblet i grove tern. Bland det med vindruerne, nødderne og bladsellerien
- I en anden skål laves dressingen. Bland creme fraiche, sukker og sennep sammen.
- Kom creme fraiche blandingen over frugtblandingen. Rør godt rundt.
- Pynt evt. med lidt selleri, valnødder, æble og vindruer.