Waldorfsalat – en salat til vildt

Skal der salat på bordet til juleanden, dyrekøllen eller fasanen, så er waldorfsalat den perfekte følgesvend.

Min far gik på jagt, og når vi rigtig skulle forkæles, lavede min mor noget af det, han havde skudt f.eks. en dyreryg. Waldorfsalaten var ofte et fast indslag, og jeg var mildt sagt ikke begejstret. Bladselleri har aldrig været min livret. Men med alderen er jeg blevet mildere stemt overfor bladsellerien og waldorfsalat. Især hvis jeg selv får lov at lave salaten! Jeg kan nemlig få den til at smage fantastisk.

Hele hemmeligheden er at skære bladsellerien i tynde skiver. Det må endelig ikke blive nogle kæmpe klodser, for så kommer de til at dominere for meget. Derudover skal der, efter min smag, være rigtig mange vindruer til stede. Ja, nogle vil nok mene, det så bliver mere frugtsalat end en salat. Men jeg er ligeglad. Sennep giver det sidste touch, der får salaten til at spille.

Til 2 personer

Du skal bruge:

 • 2 stængler bladselleri
 • 1 æble
 • 4 spsk (med top) creme fraiche 18 %
 • 2 tsk sukker
 • 1 tsk Dijon sennep
 • En håndfuld valnødder
 • 20 vindruer uden sten

Sådan gør du:

 1. Halvér vindruerne og kom dem i en skål.
 2. Skær bladsellerien i tynde skiver (så smager de ikke så kraftigt) og kom dem i skålen med vindruerne.
 3. Hak valnødderne groft og kom dem op til vindruerne.
 4. Fjern kernehuset i æblerne og skær æblet i grove tern. Bland det med vindruerne, nødderne og bladsellerien
 5. I en anden skål laves dressingen. Bland creme fraiche, sukker og sennep sammen.
 6. Kom creme fraiche blandingen over frugtblandingen. Rør godt rundt.
 7. Pynt evt. med lidt selleri, valnødder, æble og vindruer.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!