Frokostsalat med and og goma dressing

Når dagen byder på tøsefrokost eller bare ren og skær selvforkælelse, så laver jeg denne super hurtige og lækre frokostsalat med and og goma dressing.

Frokostsalat med and og goma dressing

Salaten består i sin enkelthed af 6 ingredienser, som sammen smager himmelsk. Andebryst, agurk, avokado, hovedsalat, goma dressing og friske koriander. Friske koriander kan for mange være en dealbreaker, da smagen er meget speciel og nærmest smager hen ad sæbe. Men den er helt uundværlig i denne ret, da den giver noget helt specielt til smagen. Min far sagde altid, man først var voksen, når man kunne lide koriander. Jeg kan dermed konstatere, at jeg er blevet voksen, selvom det tog noget tid.

Salaten er inspireret af en stor sushi-kædes rispapirsruller, fordi jeg simpelhen ikke kan få nok af dem, når jeg er der. Goma dressingen består hovedsageligt af ristede og blendede sesamfrø. Man kan lave den selv, der findes adskillige opskrifter på nettet. Ja hvem ved, måske kommer der en her på bloggen en dag? Men i denne opskrift har jeg været doven og købt den færdig. Den kan købes hos mange sushi-restauranter, i Torvehallerne og hos asiatiske specialkøbmænd. Denne opskrift er til 1 person, 2 hvis man spiser andre ting ved siden af.

Ingredienser

1 andebryst

½ agurk

1-1½ avokado

Saft fra ½ citron

½ hovedsalat

Goma dressing (få opskrift på goma-dressing her)

1bdt. friske koriander

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Krydr andebrystet med salt og peber på begge sider.
  2. Læg andebrystet med skindsiden nedad på en kold pande og steg det ved moderat varme, til størstedelen af fedtet er smeltet af, og skindet er gyldent.
  3. Vend brystet om og steg det 8-10 min.
  4. Tag brystet af panden og lad det hvile i 10 min., inden du skærer det i skiver. Brystet skal gerne være lidt lyserødt og behøver ikke være varmt.
  5. Skær agurker i tern.
  6. Skær avokado i tern og dryp den med citronsaft, så den ikke bliver brun. Krydr den med salt og peber.
  7. Skyld salaten, dup den tør med køkkenrulle og skær/riv den i store stykker på ca. 5 cm.
  8. Anret salaten på en flot tallerken med salaten nederst, derefter andebrystskiverne. Drys agurk, avokado og koriander ud over.
  9. Til sidst kommes dressingen hen over salaten.
Frokostsalat med and

August 2017

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

4 Comments

  1. Pingback: Goma-dressing -

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!