Rimmet torsk med kapersmayo, æbletern, bacon og friturestegte kapers passer perfekt som forret, som en let frokostanretning eller ret på et buffetbord. Det salte fra baconen og kapersene spiller godt sammen med det søde og lettere syrlige æble. Konsistenserne byder både på noget blødt, sprødt og knasende. Alle sanserne kommer i spil her!
Rimmet betyder at konservere/tilberede fisken ved hjælp af salt og sukker samt have trukket i køleskabet. Det er meget vigtigt, at fiske er helt frisk og har været frosset mindst 1 døgn inden.
Rimmet torsk
300 g. frisk torsk, der har været frosset min. 1 døgn
1 spsk. groft salt
½ spsk sukker
- Læg den optøede torsk i et ildfast fad og drys salt og sukker ud over ca. 1 døgn før, du skal bruge den.
- Kom film om hele fadet og stil det i køleskabet for at trække.
- Skær torsken i tynde skiver og anret flot på en tallerken,
Kapersmayo
1 glas kapers, hvor 15 stk. er taget fra til fritering
1 æggeblomme
ca. 1 ½ dl. smagsneutral olie f.eks. solsikkeolie
ca. 3 tsk. sennep (smag dig frem)
Citronsaft
- Æggeblomme, sennep og lidt citronsaft piskes sammen med et piskeris.
- Olien tilsættes lidt ad gangen. Vær meget forsigtig med ikke at tilsætte for meget, da den så ikke vil blive tyk.
- Når olien er optaget i blandingen, er mayoen dejlig tyk.
- Bliver den for tyk, kan man tilsætte lidt vand eller mere citron (alt efter ønsket syrlighed)
- Til sidst smages mayoen til med hakkede kapers, salt/peber og måske lidt mere citron.
Pynt
1 pk. bacon, stegt sprød og skåret i små stykker
1 æble i tern
Kapers, der er friteret et par minutter i solsikkeolie, indtil de åbner sig som blomster.
Anretning
- Anret torskeskiverne på en tallerken
- Placérsmåøer af kapersmayotilfældigtrundtomkringpåtallekenen
- Drys baconstykkerne og æbleternene over torsken.
- Slut af med at drysse de friteredekapers over retten
August 2017
1 Comment