Fragilité med havtorn og karamel

Fragilité af hasselnødder med havtorn og karmel

Fragilité med havtorn og karamel er noget af det lækreste og nemmeste at lave. Da jeg, for et par uger siden, skulle have mine svigerforældre på besøg og gerne ville lave noget rigtigt lækkert til dessert, kiggede jeg alle skabe og skuffer igennem for at få en idé til, hvad det skulle være. Jeg ved ikke, hvad der er sket – om der er flyttet et egern ind i mit køkken eller hvad?? Men i hvert fald så havde jeg mindst 700 g. hasselnødder, og de blev derfor det oplagte valgt som hovedingrediens.

Havtorn

Min oprindelige tanke var at lave en fragilité af hasselnødder med en hindbærcreme inden i og friske hindbær rundt om. Meget traditionelt. Men jeg kunne ikke skaffe friske hindbær, så jeg måtte tænke kreativt. I fryseboksen, i mit supermarked, så jeg en pose frosne havtorn og tænkte, de måtte kunne bruges til noget. Dermed blev denne opskrift skabt. Kombinationen af den lidt syrlige havtorn sammen med den meget søde karamel og fragilitebund var virkelig “a match made in heaven”, og svigerfamilien elskede den. Den er forholdsvis hurtig at lave og kan sagtens laves dagen før, gæsterne kommer. Så servér fragilité med havtorn og karamel for dine gæster.

Ingredienser

250 g. havtorn

150 g. sukker

1 spsk. maizena og lidt vand

1 ds. karameliseret mælk ca. 397 g. (karamel) eller kondenseret mælk, der har kogt i 3 timer til karamel.

225 g. hasselnødder m. skal

225 g. flormelis

9 æggehvider

 1. Kom havtorn og sukker i en gryde.
 2. Kog det i ca. 10 min., til havtornen begynder at blive blød.
 3. Kom maizena i et glad. Rør rundt og kom vand i, til det har en konsistens som mælk.
 4. Kom blandingen i gryden med havtorn lidt ad gangen indtil kompotten bliver tyggere.
 5. Sluk for varmen, når kompotten er lige som syltetøj. Stilles på køl evt. til dagen efter.
 6. Blend hasselnødderne til mel.
 7. Pisk æggehviderne helt stive.
 8. Sigt flormelis og vend det forsigtigt rundt sammen med æggehviderne og nøddemelet, til det er godt blandet.
 9. Kom bagepapir på tre plader og lav en cirkle af nøddemassen på hver plade. De skal være lige store.
 10. Bag en cirkel ad gangen v. 170 grader i ca. 10-15 min.
 11. Køl bundene af.
 12. Kagen samles. Først en bund, hvor der kommes havtorn på, derefter den kondenserede mælk (karamel). Derefter en bund mere og gentag. Der afsluttes med en bund.

Havtorn og karameliseret mælk kan efterhånden købes i de store supermarkeder. Havtornen ligger på frost.

Kompot af havtorn
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!