Rørt tatar med cognac og chilimayo

Hvis jeg rigtig skal forkæle mig selv, laver jeg tatar. Jeg troede fejlagtigt i mange år, at råt kød smagte meget blodigt. Den forestilling holdt mig fra at kaste mig ud i det rå køds mange muligheder. Men råt kød har en blid og meget delikat smag. Derfor skal den, efter min mening, tilføres nogle smage for at blive ekstra lækker. Denne tatar er rørt med bl.a. cognac og chilimayo, som giver et ekstra “kick”. Samtidig er det en utrolig nem og hurtig ret at lave. Retten er til 1 person og kan laves som både en stor forret eller en hovedret.

150 g. friskhakket tatarkød (okseinderlår)

1 æggeblomme

2 tsk. god cognac

2 tsk. hakket estragon

2 tsk. hakkede kapers

2 hakkede cornishoner

1 lille finthakket skalotteløg

2 tsk. chilimayo

Salt og peber

Rør alle ingredienserne sammen. Pas på med ikke at røre for meget. Smag til med salt og peber. Serveres med ristet rugbrød og mere chilimayo.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!