Forretter,  Forside

Røget laks med lakserogn og dildcreme

Denne lille lækre forret kan også laves til små hapsere, hvis gæsterne skal have lidt snacks, før de går til bords. Den er meget nem og hurtig at lave, og så smager den bare super skønt. Lakserognen findes på glas (køl) i de fleste supermarkeder. Cremefraichen er på 38 % for at give en god konsistens og smag. Jeg synes, de økologiske cremefraicher har en tendens til at være tynde, hvor en almindelig oftere holder formen og ikke splatter for meget ud. Men det er smag og behag. Nedenstående opskrift er en forret til to.

300 g. røget laks
1/2 rødløg i små tern
1 bdt. dild, fint hakket
1 ds. lakserogn
2 dl. Cremefraiche 38 %
2 skiver rugbrød
Lidt olie
Salt/peber

  1. Smør rugbrødet med lidt olie og kom det i ovnen ved 200 grader, indtil brødet er sprødt (ca. 15 min.).
  2. Bland cremefraiche, lakserogn, dild og rødløg sammen.
  3. Smag cremen til med salt og peber.
  4. Anret laks på tallerkenen med en stor skefuld dild- og lakserognscreme. Skær rugbrødet i 2 halve og server til.

Til denne ret vil jeg anbefale en Sancerre, som kommer fra Loire-dalen i Frankrig. Sancerre er navnet på den by, vinen produceres i, og den laves på druen Savignon Blanc. Sancerre har en dejlig smag af citrus, stikkelsbær og mineraler, som vil passe rigtig godt sammen med den fede og røgede laks. 

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.