Påske Eton Mess

Påske Eton Mess er en dessert, der er inspireret af den engelske dessert Eton Mess, som stammer fra England. Man mener, den er opfundet på Eton College, deraf navnet. Oprindeligt består desserten af marengs, flødeskum og jordbær. Men i anledning af påske har jeg ændret lidt i opskriften, givet den et twist af Stine, så den passer ind på påskebordet.

Shortcut

Du kan snildt lave marengsen selv til denne dessert (se opskrift her), men hvis du bare vil have en rigtig nem og hurtig dessert, er der ingen skam i at købe sin marengs færdig. Jeg har med succes brugt fuglereder til denne påske Eton Mess. Så kan du lave desserten på 10 min. Hjemmelavet marengs kan holde sig i flere måneder, hvis man opbevarer dem i en lufttæt beholder. Men de har en tendens til at blive seje med tiden. Der findes flere forskellige måder at lave marengs på (Italiensk, Schweizisk, fransk). Den type marengs, som jeg anbefaler, du skal lave til denne opskrift, er fransk marengs. Der pisker man æggehviderne sammen med sukker, indtil sukkeret er opløst, og marengsen laver flotte, stive toppe. Dette er også den mest enkle måde at lave marengs på.

Påske

Jeg elsker, når det er påske, at lave en dessert, der skriger PÅSKE, og det gør denne her. Jeg har valgt at bruge mango, så den gule farve bliver meget tydeligt. Derudover pynter jeg desserten med små mandelæg, så man ikke er i tvivl om, hvornår man skal spise den. Ja, jeg bevæger mig længere og længere væk fra den traditionelle Eton Mess, men det gør overhovedet ikke noget. Denne her dessert vil imponere, om du laver det en hverdagsaften eller til påskefrokosten. Og det bedste af det hele, den kan stå på bordet 10 min. efter, du er gået i gang med at lave den.

Andre påskeretter

Har du brug for forslag til andre påskeretter, så læs min guide med 55 forslag, som du kan sætte på påskebordet. Du finder forslagene her.

Opskrift på marengs finder du her

Påske Eton Mess

Påske Eton Mess

Myfoodblog.dk
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 2 stk. mango modne
  • 2 stk. citroner eller lime Saft fra
  • 2 ps. Anton Berg mandelæg
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 15 blade mynte
  • 1 portion marengs eller købte fuglereder

Sådan gør du
 

  • Skær skallen af mangoerne, og skær mangoerne i små stykker
  • Kom mangoerne i en skål, tilsæt kanel, sukker og citron
  • Rør godt rundt
  • Piske piskefløden stiv til en blød flødeskum
  • Kom mandelæggene i en frysepose, og bank dem med en kagerulle, så de går i store stykker

Anretning

  • Knus marengs i store stykker på en tallerken
  • Læg en skefuld flødeskum oven på marengsen
  • Læg en skefuld mango oven på. Der må gerne komme noget af saften med
  • Drys lidt knuste mandelæg ud over
  • Gentag processen
  • Pynt med mynteblade
  • Servér

Video

Keyword flødeskum, frugt, mango, marengs, påske
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!