En af bloggens mest besøgte opskrifter er opskriften på rejebisque. Jeg har videreudviklet opskriften og tilført den rejeravioli, så man får lidt mere substans og et lidt mere raffineret udtryk. Rejeravioli kan laves i forvejen og fryses ned, så de lige er til at tage op, når du får gæster.
Rejebisque
Jeg laver min rejebisque på rejeskaller, som jeg har gemt i fryseren efter at have fået en mad en dejlig sommeraften med pil-selv rejer. Rejeskallerne kan holde sig et par måneder i fryseren, og bisquen tager ca. 1/2 time at lave. Du kan læse min opskrift på rejebisque her.
Nem gæstemad
Både rejeravioli og rejebisque er nem gæstemad, da alt kan laves i forvejen og du kun behøver at koge rejeravioli og varme suppen op. Du behøver stort set ikke være i køkkenet, men kan underholde gæsterne ved bordet i stedet.
Til 4 personer (ca. 3 til hver)
Rejeravioliu
Du skal bruge:
2 æg
50 g. durum hvedemel tippo 00
50 g. alm. hvedemel
10 rå tigerrejer (evt. frosne) uden skal
1 skalotteløg
1 lille håndfuld dild
Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
- Kom 80 % af melet i en skål
- Lav en fordybning i midten af melet
- Kom æggene ned i fordybningen, og rør forsigtigt rundt med en gaffel
- Når det meste af melet er absorberet, tages dejen ud på bordet og æltes igennem i ca. 10 min. Hvis dejen er for klistret, bruges det sidste mel lidt ad gangen
- Når dejen er glat, lægges den tilbage i skålen. Der kommes film hen over, hvorefter den hviler i 30 min.
- Blend rejer, skalotteløg, olie, dild, salt og peber til en masse, som er forholdsvis fin
- Rul pastadejen ud og udstik raviolierne. Jeg bruger en rund form på ca. 8 cm. i diameter
- Kom fyldet på halvdelen af raviolien og fold halvdelen af dejen hen over fyldet
- Tryk raviolierne sammen, så fyldet ikke falder ud. Du kan bruge lidt vand som lim
- Kog raviolierne i 3-5 minutter i saltet vand
- Lad dem dryppe af, og læg dem derefter ned i rejebisquen
- Pynt med dild
Du skriver at du bruger en rund form på 20 cm i diameter. Det er på størrelse med en frokost tallerken, det er godt nok en stor ravioli. mon ikke det er en fejl?
Forfatter
Jeg har selvfølgelig skrevet forkert. Tak, fordi du gør mig opmærksom på det. Det skal være 8 cm. Det er hermed rettet.
Kan det passe der ike skal noget mascarpone eller lignende i Raviolierne?
Forfatter
Ja, det passer. Men du kan godt komme lidt i, hvis du vil. Eller noget ricotta. Billedet jeg har brugt er med noget andet fyld.