Rejeravioli og rejebisque

En af bloggens mest besøgte opskrifter er opskriften på rejebisque. Jeg har videreudviklet opskriften og tilført den rejeravioli, så man får lidt mere substans og et lidt mere raffineret udtryk. Rejeravioli kan laves i forvejen og fryses ned, så de lige er til at tage op, når du får gæster.

Rejebisque

Jeg laver min rejebisque på rejeskaller, som jeg har gemt i fryseren efter at have fået en mad en dejlig sommeraften med pil-selv rejer. Rejeskallerne kan holde sig et par måneder i fryseren, og bisquen tager ca. 1/2 time at lave. Du kan læse min opskrift på rejebisque her.

Nem gæstemad

Både rejeravioli og rejebisque er nem gæstemad, da alt kan laves i forvejen og du kun behøver at koge rejeravioli og varme suppen op. Du behøver stort set ikke være i køkkenet, men kan underholde gæsterne ved bordet i stedet.

Ravioli

Til 4 personer (ca. 3 til hver)

Rejeravioliu

Du skal bruge:

2 æg

50 g. durum hvedemel tippo 00

50 g. alm. hvedemel

10 rå tigerrejer (evt. frosne) uden skal

1 skalotteløg

1 lille håndfuld dild

Olivenolie

Salt og peber

Ravioli in the making

Sådan gør du:

 1. Kom 80 % af melet i en skål
 2. Lav en fordybning i midten af melet
 3. Kom æggene ned i fordybningen, og rør forsigtigt rundt med en gaffel
 4. Når det meste af melet er absorberet, tages dejen ud på bordet og æltes igennem i ca. 10 min. Hvis dejen er for klistret, bruges det sidste mel lidt ad gangen
 5. Når dejen er glat, lægges den tilbage i skålen. Der kommes film hen over, hvorefter den hviler i 30 min.
 6. Blend rejer, skalotteløg, olie, dild, salt og peber til en masse, som er forholdsvis fin
 7. Rul pastadejen ud og udstik raviolierne. Jeg bruger en rund form på ca. 8 cm. i diameter
 8. Kom fyldet på halvdelen af raviolien og fold halvdelen af dejen hen over fyldet
 9. Tryk raviolierne sammen, så fyldet ikke falder ud. Du kan bruge lidt vand som lim
 10. Kog raviolierne i 3-5 minutter i saltet vand
 11. Lad dem dryppe af, og læg dem derefter ned i rejebisquen
 12. Pynt med dild
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

3 Comments

 1. Steen Thomsen
  18. januar 2024 / 12:33 am

  Du skriver at du bruger en rund form på 20 cm i diameter. Det er på størrelse med en frokost tallerken, det er godt nok en stor ravioli. mon ikke det er en fejl?

  • Myfoodblog.dk
   Forfatter
   21. januar 2024 / 11:51 am

   Jeg har selvfølgelig skrevet forkert. Tak, fordi du gør mig opmærksom på det. Det skal være 8 cm. Det er hermed rettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!