En klassisk rejecocktail skal man ikke kimse af, hvis man har valgt at give sin gæstemiddag et dansk tema. Men i stedet for at arrangerer den i det obligatoriske glas, som vi kender fra de glade 80’er, synes jeg, man anretter den på en tallerken, så den kommer rigtigt til sin ret.
Rejer
Hvilke rejer du bruger til en klassisk rejecocktail er en smagssag. Hvis jeg har god tid, så bruger jeg gerne de frosne skalrejer, da jeg godt kan lide deres lidt seje konsistens. Desuden kan jeg bruge skallerne til en lækker rejebisque, så jeg har til endnu et måltid. Men hvis det skal gå lidt hurtigere, og jeg ikke gider sidde at pille et ton rejer, så køber jeg mine rejer frosne. Jeg er bare ikke til de rejer, der har ligget i lage i en evighed.

Klassisk rejecocktail
Ingredienser
- 2 dl creme fraiche 18%
- 4 spsk ketchup
- 2 tsk sød paprika
- 1/2 citron saften
- 1 bdt grønne asparges
- 1 ds hvide aspargessnitter
- brød
- 300 g rejer
- 2 stk. hjertesalat
- 1 bdt dild
- lidt olivenolie
- salt/peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær brødet i meget tynde skiver, pensel skiverne med olivenolie, og kom dem i ovnen ca, 5 minutter, indtil det er sprødt
- Bland cremefraiche, ketchup, paprika, citronsaft, salt, peber sammen og smag til.
- Skær hjertesalaten i små stykker
- Bræk enderne af de grønne asparges, og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter
- Afkøl aspargesene i koldt vand, og skær dem i små stykker på ca. 3 c.m.
- Læg 4-6 af de tynde skiver ristet brød på hver tallerken
- Læg et tyndt lag hjertesalat hen over
- Drys med lidt rejer, grønne asparges og hvide asparges
- Kom lidt dressing og dild hen over
- Kom endnu et lag af grønne asparges, aspargessnitter og rejer ovenpå
- Afslut med dressing og dild
- Servér

Vil du gerne servere en lækker hvidvin til en klassisk rejecocktail, så vil jeg anbefale en Sauvignon Blanc fra Loire-dalen. Når du dufter til vinen, vil du umiddelbart kunne dufte citrus, som vil passe godt sammen med rejerne.
Andre opskrifter med rejer
Jeg elsker rejer og serverer det ofte for mine gæster til forret. Derfor har jeg også temmelig mange ofte med rejer her på bloggen. Så der er rig mulighed for at finde en yndlingsopskrift.
Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller

Skal du være med i Facebook-gruppen?

Skal du være med i Facebook-gruppe “Gæstemad – uden sved på panden!“? Gruppe er til dig, der længe har drømt om at kunne trylle en imponerende gæstemiddag frem uden at stresse, blive overvældet, miste overblikket eller brænde det hele på. Den er til dig, der har svært ved at kaste dig ud i nye teknikker eller retter, som trænger til inspiration, et skub i den rigtige retning eller en hjælpende hånd undervejs. Og den er til dig, som gerne vil lære en masse om mad.
Kort sagt: til dig, der gerne vil lære at planlægge og lave gæstemiddage – uden at få sved på panden.
Hvis det lyder den mindste smule genkendeligt, så tilmeld dig her.
Du får nemlig:
👉 Opskrifter på gæstemad, du kan lave uden at få sved påpanden
👉 Adgang til undervisning, råd og guides fra én af Danmarksstørste madentusiaster
👉 GRATIS masterclasses om forskellige grundteknikker frahele verdens køkkener, hvordan man planlæggergæstemiddagen samt trends inden for madlavning
👉 Månedlige lives
👉Et stærkt fællesskab, der er der for dig, når det er sjovt,svært, hårdt, nemt og elendigt.
Jeg har hjulpet børn og voksne med at lave mad i 17 år, faktisk har jeg aldrig mødt en madglad vært eller værtinde, jeg ikke kunne hjælpe, så du er i trygge hænder. Tænk, hvor du kan være om bare 6 måneder, hvis du begynder i dag! Gruppen koster dig nul og en dut kroner at deltage i, men jeg forventer, du bidrager til den gode stemning, sender hjerter og tommeltotter, når de andre medlemmer deler og generelt bare er med på, at det vi giver, er det vi får tilbage.
1 Comment