Bønnesalat med avokado og cherrytomater

Denne bønnesalat med avokado og cherrytomater er en af mine hofretter, når jeg har gæster. Det gode ved den er, at den er fyldt med en masse sunde ting, og så er den hurtig at lave. Gæster elsker den og har svært ved at lægge gaflen, når de først har taget en bid. Deruover er salaten perfekt i forhold til de nye kostråd.

Nye kostråd

Vidste du, vi den 7. januar 2021 fik nye kostråd? Den helt store forskel er, hvor de gamle kostråd kun fokuserede på sundhed, fokuserer de nye nu både på sundhed og klima. Klimafokuseringen kommer især til udtryk i anbefalingen om kun at spise 350 g. kød om ugen, hvor det før var 500 g. Derudover anbefales det at spise 100 g. bælgfrugter dagligt, så man får protein der igennem i stedet for fra kød.

Bælgfrugter

Der findes et væld af bælgfrugter. De mest almindelige er grønne bønner (haricot vert), kikærter, ærter, sojabønner (edamamebønner) og linser. Læs her om forskellige bælgfrugter, og hvordan de tilberedes.

Min opskrift på bønnesalat med avokado og cherrytomater består hovedsagelig af bælgfrugter (haricot vert) og lever derfor godt op til de nye kostanbefalinger.

Farverigt

En af de nye anbefalinger er, at man skal spise farverigt og kombinere sin tallerkens grøntsagerne således:

 • 1/3 af grøntsagerne skal være mørkegrønne så som spinat, broccoli, grønne bønner og grønkål
 • 1/3 af grøntsagerne skal være røde/orange så som tomater, peberfrugter og gulerødder
 • 1/3 af grøntsagerne må man selv vælge

Min opskrift på bønnesalat med avokado og cherrytomater er perfekt afstemt med kostanbefalingerne i forhold til farverne.

Ingen dressing

Der er så meget smag i denne salat, at man ikke behøver en dressing. Avokadoen og fetaen giver en cremet konsistens, som helt opvejer dressingen. Dermed får man en rigtig sund salat, hvor der ikke er tilføjet fedt i form af en dressing.

Kostanbefalingerne

Alt i alt er kostanbefalingerne blevet meget mere konkrete, hvilket gør det nemmere at følge dem. Alt I alt, synes jeg, det er til at tage at føle på, når man direkte anbefales at spise 3 spsk. nødder om dagen, hvor rådet før hen bare lød – spis nødder. Dermed er det med de nye kostråd blevet lettere at træffe valget om at være sund og tage hensyn til klimaet. Du kan læse alle kostrådene her.

Du skal bruge

1 ps. frosne grønne bønner

1 pk. cherrytomater

150 g. feta

2 avokadoer

Citronsaft

1 ps. pinjekerner

Salt/peber
Evt. lidt stegt bacontern

Sådan gør du

 1. Bring en gryde i kog med ca. 1 liter vand. Når vandet koger, kommes 2 tsk. salt i.
 2. Kog bønnerne i ca. 7 min. til de er møre, men stadig har lidt bid.
 3. Hæld det varme vand fra bønnerne, og overhældt dem med koldt vand i et par minutter.
 4. Kom bønnerne i en stor skål.
 5. Skær cherrytomaterne i halve.
 6. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået en smule farve. Tag dem af panden, og kom dem over i en lille skål.
 7. Skær fetaen i mundrette stykker.
 8. Skær avokadoen i mundrette stykker, og kom citronsaft ud over den. Krydr den med salt og peber.
 9. Kom avokado, cherrytomater og feta op i skålen til bønnerne. Rør forsigtigt rundt.
 10. Drys med pinjekernerne og servér.


Sidste uges opskrift

Vaffel med avokado og laks

Du kan nu blive en del af Facebook-gruppen Gæstemad – uden sved på panden!

 • Gruppen er til dig, der længe har drømt om at kunne trylle en imponerende gæstemiddag frem uden at stresse, blive overvældet, miste overblikket eller brænde det hele på.
 • Den er til dig, der har svært ved at kaste dig ud i nye teknikker eller retter, som trænger til inspiration, et skub i den rigtige retning eller en hjælpende hånd undervejs.
 • Den er til dig, som gerne vil lære en masse om mad.
 • Og den er til dig, der ved, at den letteste vej i mål, er sammen med andre, der har det på præcis samme måde som dig.

Her får du nemlig:

 Opskrifter på gæstemad, du kan lave uden at få sved påpanden

 Adgang til undervisning, råd og guides fra én af Danmarks største madentusiaster

 GRATIS masterclasses om forskellige grundteknikker frahele verdens køkkener, hvordan man planlæggergæstemiddagen samt trends inden for madlavning

Et stærkt fællesskab, der er der for dig, når det er sjovt, svært, hårdt, nemt og elendigt.

Du tilmelder dig her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

4 Comments

 1. 10. januar 2021 / 9:10 am

  Sikke en lækker salat. Den må jeg da prøve

  • Myfoodblog.dk
   Forfatter
   10. januar 2021 / 9:53 am

   Lyder godt, Helle ❤ Lad mig endelig vide, hvad du synes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!