Vafler med avokado og laks

Julen og nytåret er overstået, og det er tid til at få lidt sundt i maven. Vafler med avokado og laks er et dejligt alternativ til den rigtig fede mad, december har budt på. Man behøver ingen dressing, da avokadoen er cremet i sig selv. Så med mindre du helt har droppet at spise gluten i januar, er dette en dejlig ret.

Fyld

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilket fyld du kan putte på dine vafler. Jeg havde nogle rester af laks i køleskabet, derfor var det oplagt at bruge dem. Har du anderester til overs i fryseren, ville jeg blande dem med teriyakisovs og komme lidt forårsløg og agurk hen over.

Morgenmad eller frokost

Vaflen kan bruges til både morgenmad og frokost. De er nemme at lave. Ja, selv børn kan stå og lave det selv. Denne opskrift er på én vaffel til hver.

Til 4 personer

Du skal bruge:

4 dl. sødmælk

100 g. smeltet smør

Lidt salt

4 dl. hvedemel

2 æg

1 tsk. bagepulver

12-16 skiver røget laks

2-4 avokadoer

Lidt citronsaft

Salt/peber

Sådan gør du:

 1. Tænd vaffeljernet
 2. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål
 3. Tilsæt æg og rør godt rundt med et piskeris
 4. Tilsæt 1 dl. mælk ad gangen og rør rundt
 5. Tilsæt det smeltede smør og bland det hele
 6. Når vaffeljernet er varmt (lyser grønt), pensles det med lidt smeltet smør inden i (resterne fra gryden, hvor du smeltede smør)
 7. Kom 2 dl. vaffeldej i vaffeljernet
 8. Bag vaflen
 9. Skær avokadoen i skiver, dryp citronsaft ud over og krydr med salt og peber
 10. Pynt vafler med 2 skiver laks og 1 avokado i skiver
 11. Servér

  Andre opskrifter med fisk

  Myfoodblog.dk
  Myfoodblog.dk

  Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

  Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

  Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

  Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

  Find me on: Web | Facebook

  1 Comment

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error: Content is protected !!