Julen og nytåret er overstået, og det er tid til at få lidt sundt i maven. Vafler med avokado og laks er et dejligt alternativ til den rigtig fede mad, december har budt på. Man behøver ingen dressing, da avokadoen er cremet i sig selv. Så med mindre du helt har droppet at spise gluten i januar, er dette en dejlig ret.
Fyld
Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilket fyld du kan putte på dine vafler. Jeg havde nogle rester af laks i køleskabet, derfor var det oplagt at bruge dem. Har du anderester til overs i fryseren, ville jeg blande dem med teriyakisovs og komme lidt forårsløg og agurk hen over.
Morgenmad eller frokost
Vaflen kan bruges til både morgenmad og frokost. De er nemme at lave. Ja, selv børn kan stå og lave det selv. Denne opskrift er på én vaffel til hver.
Til 4 personer
Du skal bruge:
4 dl. sødmælk
100 g. smeltet smør
Lidt salt
4 dl. hvedemel
2 æg
1 tsk. bagepulver
12-16 skiver røget laks
2-4 avokadoer
Lidt citronsaft
Salt/peber
Sådan gør du:
- Tænd vaffeljernet
- Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål
- Tilsæt æg og rør godt rundt med et piskeris
- Tilsæt 1 dl. mælk ad gangen og rør rundt
- Tilsæt det smeltede smør og bland det hele
- Når vaffeljernet er varmt (lyser grønt), pensles det med lidt smeltet smør inden i (resterne fra gryden, hvor du smeltede smør)
- Kom 2 dl. vaffeldej i vaffeljernet
- Bag vaflen
- Skær avokadoen i skiver, dryp citronsaft ud over og krydr med salt og peber
- Pynt vafler med 2 skiver laks og 1 avokado i skiver
- Servér
1 Comment