Svenske gaffel kager- julens bedste småkager

Svenske gaffelkager

Siden jeg var helt lille, har min mors svenske gaffelkager været et af højdepunkterne til jul. De måtte først spises juleaften, når alle gaverne var fordelt, pakket op og frugt, nougat, slik og Irish Coffee var sat på bordet. Vi børn var altid med til at lave dem, fordi de var så nemme at lave, og fordi det var sjovt at give dem mønstre med en gaffel. Om opskriften virkelig stammer fra Sverige, det ved jeg ikke. Men godt smager de helt sikkert!

150 g. blødt smør

85 g. sukker

75 g. finthakkede hasselnødder (brug foodprocessor)

175 g. hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

 1. Bland blødt smør og sukker sammen i en skål med hænderne. Varmen fra dine hænder får smør og sukker til at hænge sammen.
 2. Kom nødder, bagepulver og mel ned til sukker og smør.
 3. Bland det godt, og saml det til sidst til en stor bold.
 4. Læg dejen i køleskabet 1/2 time.
 5. Kom bagepapir på en bageplade, og tril dejen til små kugler. Der skal være mellemrum mellem dem, så de ikke smelter sammen under bagningen.
Kugler af dej

Tryk kuglen let med en gaffel. Først den ene vej og så den anden vej, så der dannes små firkantede toppe.

Dej og gaffel

Bag kagerne i 7-8 min. ved 200 grader på øverste rille.

Færdige gaffelkager

Der kan være nybagte småkager på under 1 time, og ingredienserne har man som regelt.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

3 Comments

 1. Else
  3. december 2022 / 9:26 am

  Kan jeg bruge mandler i stedet for hasselnødder?

  • Myfoodblog.dk
   Forfatter
   3. december 2022 / 9:49 am

   Jeg har ikke prøvet. Det vil ændre en hel del af smagen. Men har selv tænkt på, at jeg ville prøve det en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!