f. var ml_account = ml('accounts', '1792840', 'x1k8x9x5y8', 'load');
Desserter,  Forside

Pandekager med rabarberkompot

Jeg er stor fan af rabarberkompot, så pandekager med rabarberkompot er én af mine absolut yndlingsspiser. I 8. klasse var jeg i erhvervspraktik på Hotel D’angleterre og lærte dér et trick til, hvordan man bager mange pandekager hurtigt. Det trick lærer jeg jer lidt længere nede.

Rabarber

Rabarberen er så småt ved at komme frem i butikkerne og vil også snart være at finde i haverne, så det er bare med at komme i gang med at bruge den.

Rabarberkompot

Jeg bruger rabarberkompot både i det salte og det søde køkken fx til en grydestegt kylling eller en rabarbertrifli som dessert. Og så selvfølgelig til pandekager med rabarberkompot.

Pandekager

Opskriften på pandekager kan bruges til, når du generelt står og skal lave pandekager eller har mod på at prøve min super nemme opskrift på pandekager med appelsinsauce og vaniljeis. Den opskrift kan du få her.

I mine pandekager kommer jeg altid vaniliesukker og citronskal i, fordi jeg synes, det giver en dejlig smag. Derudover bruger jeg vand, man kan også bruge øl, men det har jeg sjældent. Vandet gør, at pandekagerne får en sprødhed. Pandekager skal være sprøde og stegt i rigtig smør.

Pandekager (10-12 stk)

Du skal bruge:

200 g. mel

1 spsk. sukker

1 tsk. vaniliesukker

1 knivspids salt

Revet citronskal fra en citron

3 æg

4 dl. mælk

3 spsk. vand

Smør

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker, salt, vaniljesukker og citronskal sammen i en stor skål.
  2. Pisk æg i de tørre ingredienser med et piskeris.
  3. Kom vand og mælk i lidt ad gangen, mens der stadig piskes.
  4. Lad trække i 30 min.
Hurtig bagning af pandekager

På D’angleterre stod de ofte og skulle lave pandekager til mange mennesker. For at det gik hurtigt, brugte de altid to pander. Ja, et hvert fjols kan sige sig selv, at det går hurtigere, når man har to pander. Men de gjorde det på en helt speciel måde.

De bagte pandekagen på den ene side. Når den var klar til at blive vendt, smed de den over på en anden pande. Så kunne de starte en ny pandekage op igen på den første pande.

Så er der nok nogle af jer, der sidder og tænker, det må da give det samme resultat at bage pandekagen færdig på den samme pande. Men nej, dette her er hurtigere. Og man har lynhurtigt fået lavet en stor stak pandekager.

Det gode ved denne teknik er, at man kun behøver én pandekagepande, der former pandekagen. Den anden pande kan være meget større.

Stegning af pandekager
  1. Varm to pander op (middelvarme), den ene må meget gerne være en pandekagepande.
  2. Kom en klat smør på panderne og lad det smelte.
  3. Kom 1/2 dl. dej på pande nr. 1 og fordel dejen over hele panden.
  4. Når pandekagen begynder at få farve i kanten, løsnes den hele vejen rundt og vendes over på pande nr. 2.
  5. Pandekagen er færdig, når den har brune pletter på begge sider.
  6. Kom smør på pande og start forfra med punkt nr. 3.
  7. Sådan fortsættes til der ikke er mere dej.
  8. Pande nr. 2 behøver ikke at få smør på hver gang.

Rabarberkompot

Dette skal du bruge:

500 g. rabarber

3 spsk. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 dl. vand

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rens rabarberne og skær dem i stykker. Stykkerne skal være ca. 2 cm.
  3. Kom rabarberne i et ildfast fad sammen med sukker, vaniljesukker og vand.
  4. Kom fadet i ovnen i ca. 1/2 time, til rabarberne er blevet bløde.
  5. Smag evt. til med lidt mere sukker.

Kompotten kan serveres kold eller varm, oven på yoghurt, til kylling eller i pandekager.

Lyst til andre opskrifter med pandekager?

Amerikanske pandekager med ricotta og banan

Pandekager med appelsinsauce og vaniljeis

Lyst til andre opskrifter med rabarber?

Rabarbersaft

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.