Sidste feriedag i denne omgang skal bruges på selvforkælelse, og derfor starter den med en omgang af disse lækre amerikanske pandekager til morgenmad.
De kan sagtens laves uden ricottaen, men jeg havde en rest, derfor blev den brugt. Bananerne bruger jeg for at få en mere cremet konsistens, og så kan jeg skære lidt ned på siruppen, fordi bananerne gør pandekagen naturligt sød. Men hvis man ikke er til pandekager,kan de også undværes.
Du skal bruge
2 mosede bananer
2 dl. hvedemel
2 æg
2 dl. Kærnemælk eller mælk
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver
200 g. ricotta
1 tsk. vaniljesukker
Lidt smør til stegning
- Del æggene i to skåle med hviderne i en og blommerne i en anden.
- Bland æggeblommer, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, ricotta, de mosede bananer og kærnemælk godt sammen.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen med æggeblommer. Dejen skal være forholdsvis tyk.
- Tænd en pande og smelt en smule smør.
- Tag en øse og kom en god klat dej på panden. Den flyder ud og bliver større.
- Vend pandekagen, når den er blevet flot brun på undersiden. Steg videre et par minutter.
- Server med ahornsirup og en klat koldt smør.