Jordbærsuppe med sneæg

Kan man kun lave jordbærsuppe om sommeren? Svaret er nej! Frosne jordbær er geniale til at give en intens smag og er derfor perfekte til en jordbærsuppe med sneæg. Du kan servere suppe kold eller varm. Her er den serveret kold med friske jordbær, mynte, sneæg og tuilles.

Sneæg

Sneæg er i princippet bare en marengsmasse bestående af flormelis og æggehvider, der bliver kogt i et par minutter i varmt vand. De er dejlig luftige og giver suppen en blød konsistens. Næsten som en sky.

Jordbær

Selvom marts ikke er sæson for danske jordbær, så er der så småt ved at komme jordbær i butikkerne, som godt kan spises. De bliver serveret i rå skiver i denne suppe, som et sprødt element.

Tuilles

Tuilles er små, søde og sprøde småkager, som ikke smager så meget i sig selv, men giver desserten noget knas. De er meget lette at lave, ofte har man ingredienserne derhjemme, og så ser de rigtig flotte ud.

4 personer

Jordbærsuppe

1 ps. frosne jordbær

1 liter vand

3 spsk. sukker

Saft fra 1/2 citron

En håndfuld friske mynteblade

Pynt: fintsnittede mynteblade

Sådan gør du:

  1. Kom jordbær, vand, sukker og mynte i en stor gryde.
  2. Kog suppen i 30 min. ved middel varme.
  3. Når suppen er kogt, smages den til med lidt mere citronsaft.
  4. Si suppen, og stil den på køl i et par timer.
  5. Serveres med sneæg, fintsnittet mynte og tuilles.

Det gode ved denne dessert er, at du kan lave suppen et par dage i forvejen, så du undgår at blive stresset på selve dagen, hvor gæsterne kommer.

Tuilles

1 æg

65 g. smeltet smør

65 g. flormelis

65 g. hvedemel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel, flormelis og det smeltede smør sammen.
  3. Kom ægget i og rør godt rundt.
  4. Kom bagepapir på en bageplade.
  5. Kom en lille spiseske dej på bagepladen, og tvær dejen godt ud med skeen. Dejen skal blive helt tynd.

  1. Bag dem i ovnen i 5 min. ved 200 grader. De må kun lige bliver lidt brune i kanten, eller smager de brændt.
  2. Læg dem evt. hen over en kagerulle, når de lige kommer ud af ovnen. Så bliver de buede, når de er kolde.

Tuilles må ikke ligge for længe, så bliver de bløde. Så lav dem lige inden gæsterne kommer, eller bag dem i ovnen, mens gæsterne er der.

Sneæg

2 æggehvider

1/4 dl flormelis

1/4 tsk. flormelis

2 liter vand

1/4 dl. sukker

Lidt salt

Sådan gør du:

  1. Kog vand, sukker og salt i en gryde.
  2. Imens piskes æggehviderne stive
  3. Bland flormelis og vaniljesukker sammen
  4. Sigt det ned i de stive æggehvider og vend forsigtigt rund med en dejskraber. Luften i æggene må ikke forsvinde.
  5. Når vandet koger, formes æg af marengsmassen. Det gøres med to spiseskeer.
  6. Læg marengsæggene i det kogende vand i et minut, hvorefter de vendes og får 2 minutter på den anden side.
  7. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle.

Sneæggene laves, mens gæsterne venter.

Jordbærsuppe med sneæg er en dejlig og let afslutning på et skønt måltid.

Til jordbærsuppen vil jeg anbefale en Moscato D’ Asti fra Piemonte i Italien, der er lidt mousserende. Jordbærsuppen er ret sød, det samme er vinen, og de vil derfor komplementere hinanden rigtig godt. Moscato D’ Asti har en alkoholprocent på ca. 5,5, hvor en almindelig vin ligger på ca. 13 %. Det er en god måde at afsluttet et dejligt måltid på. Jeg serverer altid vinen i hvidvinsglas.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

error: Content is protected !!