Rødkål

Hjemmelavet rødkål kan laves på mange måder og kan være lidt af en religion.

Krydderier

Jeg har valgt at lave min rødkål helt enkel uden for mange julekrydderier. Det har jeg, fordi mange danskere ofte køber deres rødkål, og købe-rødkål har oftest kun en sød smag. Så hvis jeg kommer en masse stjerneanis i min rødkål, vil mange ikke bryde sig om den. Så jeg har kun en enkelt kanelstang i. Men hvis du kan lide smagen af anis i din rødkål, så brug en enkelt stjerne.

Sødme

Du man altid gøre denne opskrift sødere ved at tilsætte mere sukker. Men igen det er meget individuelt, hvor sød man foretrækker den.

Opbevaring

Jeg har lavet min rødkål i november og frosset den ned. På den måde undgår jeg at stresse rundt dagene op til jul. Du kan også lave den og komme den på glas. Du skal bare sikre dig, at du har skoldet glassene godt, så der ikke kommer bakterier. Jeg skyller ofte glassene i atamon for at være helt sikker.

Du skal bruge:

500 g. rødkål (økologisk)

25 g. smør

2 1/2 spsk. sukker

1/2 dl. eddike

1 dl. ribssaft

1 kanelstang

Evt. 1 enkelt stjerneanis

Sådan gør du:

 1. Snit rødkålen fint
 2. Smelt smørret i en gryde og svits rødkålen i 5 min. Det må ikke tage farve
 3. Tilsæt sukker, kanelstang, eddike og ribssaft
 4. Rødkålen skal nu småkoge i 30 min. under låg. Husk at røre rundt engang imellem
 5. Smag kålen til, giv den evt. lidt mere sukker eller ribssaft
 6. Frys kålen ned eller gem den på glas, indtil du skal bruge den

Få online-kurset

For kun 89 kr. kan du følge kurset online og blive guidet igennem processerne, hvor du lærer at planlægge og udføre juleretterne, så du får sprød svær på flæskestegen og en saftig and.

Du får:

 • Guiden til, hvordan du planlægger julemiddagen
 • Videoer, der viser der teknikkerne
 • Opskrifter på langtidsstegt flæskesteg, andesteg, risalamande og rødkål
 • Indkøbslister til retterne
 • Vinanbefalinger til retterne

Læs mere om kurset og få et sneakpeak af indholdet her. Kan kun købes til og med den 23. december 2020.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!