Aperol trifli

Hvem elsker ikke Aperol? Så hvorfor ikke lave en Aperol trifli? Den orange italienske drink er efterhånden blevet symbol på sommer herhjemme og kommer gerne frem, når vi kan sidde ude og nyde det dejlige vejr. Her kommer mit bud på, hvordan den også kan bruges.

Trifli

Den kan laves på mange måder, min opskrift består af tre ting – makroner, frugt og græsk yoghurt. Jeg har lavet den i alle mulige afskygninger – se opskriften på appelsintrifli og jordbærtrifli. Det er kun fantasien, der sætter grænser.Oprindeligt er trifli lavet med vaniljecreme, men den græske yoghurt giver noget syrlighed til de søde makroner og frugten.

Aperol

Ingen trifli uden sprut! Det er netop dét, der gør rette ekstra lækker. Jeg bruger ofte sød sherry, som jeg kommer over makronerne. Men denne gang har jeg altså brugt Aperol. Det giver en dejlig bitterhed til retten. Aperol er på 11 % alkohol og har en smag af appelsiner, rabarber og urter. Den blandes op med danskvand og prosecco (mousserende vin) og har den flotteste orange farve. Aperol er kun et brand, man kan sagtens finde billigere mærker af denne væske, så lad være med kun at købe den dyre udgave.  Hvis du vil vide, hvordan du laver en Aperol, så se Euromans bud her.

Laves i forvejen

Det gode ved denne dessert er, at alt kan gøres klart og samles fem minutter før, den skal serveres. Man kan også lave den i forvejen, og lade den trække i køleskabet. Men så knaser makronerne ikke mere. Jeg gør begge dele afhængig af, hvad jeg ellers skal lave i køkkenet.Til 4 personer

Aperol trifli

2 ds. mandariner
1 ps. makroner
500 g. græsk yoghurt 10 %
3-4 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Aperol Spritz

Sådan gør du:

 1. Dræn mandarinerne for væske, og kom dem i en skål
 2. Hæld Aperol over mandarinerne, til de er dækket
 3. Bland den græske yoghurt med flormelis og vaniljesukker
 4. Kom makronerne i en frysepose, og knus dem groft
 5. Nu kan alt stilles til side og vente på, at desserten skal serveres.
 6. Anret desserten ved at komme makroner i bunden af et glas
 7. Kom et par skefulde mandariner over makronerne og hæld noget af Aperolvæsken med
 8. Oven på mandarinerne kommes et par skefulde græsk yoghurt
 9. Kom et lag af knuste makroner oven på den græske yoghurt
 10. Derefter mandariner og Aperol
 11. Og afslut med græsk yoghurt
 12. Til sidst pyntes med knuste makroner

Ja, det ville være oplagt at servere en Aperol til denne dessert. Men jeg er bange for, det ikke vil harmonere. Derfor vil jeg servere et glas iskoldt mousserende Asti Sprumante eller Muscato d’Asti. Begge vintyper kommer fra byen Asti i Piemonte-distriktet i Italien og er lavet på druen Mucato.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!