Appelsintrifli

Mangler du en dessert til Mortens Aften, eller er du bare træt af altid at servere ris a la mande i julemånederne? Så er denne appelsintrifli et forfriskende pust til alt det fede og syndige.

Man kan selv variere indholdet alt efter, hvad man er til, eller man kan gøre den endnu mere julet ved at tilsætte lidt kanel til appelsinerne. Den tager kun 15 min. at lave, og den skal helst laves et par timer før, den skal spises. Perfekt og enkelt.

Mange forbinder trifli med noget gammeldags med en masse flødeskum. Men denne trifli har jeg gjort lidt mere moderne ved at bruge græsk yoghurt i stedet for flødeskum. Den kan sagtens laves med andet frugt. Se min opskrift på jordbærtrifli, grundbasen er den samme.

12 spsk. græsk yoghurt 10 %

4 spsk. flormelis

1 vaniljestang

Ca. 24 makroner (afhængig af størrelsen på glassene)

Tør hvid sherry eller anden likør

3 store appelsiner

1/2 glas abrikosmarmelade

  1. Skræl appelsinerne, del dem i både og skær dem i små stykker.
  2. Læg dem i en skål og bland dem med aprikosmarmeladen. Lad det gerne trække i en time.
  3. Rør græsk yoghurt, formelis og vaniljekorn sammen i en skål. Smag evt. til med lidt mere flormelis, hvis yoghurten er for sur.
  4. Når appelsinerne2 har trukket, skal tingene i høje glas. Det gøres således:
  5. Knus 2-3 makroner groft i bunden af hvert glas. Der må gerne være store stykker.
  6. Dryp sherry over makronerne. Pas på de ikke bliver for våde.
  7. Læg pænt en skefuld appelsiner oven på makronerne.
  8. Derefter skal et lag af yoghurten på.
  9. Fortsæt indtil der ikke er mere frugt, yoghurt og makroner. Husk, at dryppe med sherry hver gang, du lægger makroner. Afslut med yoghurt. Sættes i køleskabet et par timer.
Appelsintrifli
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

  1. Pingback: Jordbærtrifli -

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!