Sort oliventapenade

Sort oliventapenade kan bruges til mange ting. Jeg kommer det på bruchettaer, dækker lammekøllen med det, eller bruger det som fyld i brød eller kyllingebryster. Den sorte farve skaber et fantastisk farvespil, der gør, man ikke kan lade være med at smage på det. Og så smager det bare så godt, at jeg kunne spise det til morgen, middag og aften.

Sort oliventapenade

Oliven

Til denne oliventapenade bruger jeg de helt billige sorte oliven, som koster omkring 10 kr. i de fleste forretninger. Det gør jeg, fordi jeg synes, de er mere søde og giver en bedre smag. De andre, fx. kalamata oliven, kan godt blive for bitre og skarpe i smagen.

Sorte oliven
Sort oliventapenade

Sort oliventapanade

Myfoodblog.dk
Tapanaden kan bruges til at smørre på brødet, dyppe ting i eller servere som tilbehør til et pølse-/ostebord.
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 4 Personer

Equipment

  • En blender

Ingredienser
  

  • 114 g Sorte oliven
  • 7 spsk Olivenolie
  • 1-2 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Drøn glasset med oliven for vand
  • Kom olivenerne i en blender
  • Tilsæt olivenolie, hvidløg, salt og peber
  • Blend det hele til en ensartet masse

Noter

Kan opbevares i et lufttæt glas i ca. 1 uge

Andre opskrifter på snacks og tilbehør

Blomkåls-popcorn med parmesan og hvidløgsdip

Padrons

Sprødstegte oliven med mandler og hvidløgscreme

Gæstemad – uden sved på panden!

Vil du være med i min Facebook-gruppe, hvor du får endnu flere tips og tricks til at lave lækker gæstemad, der ikke giver dig sved på panden? Du får et fællesskab sammen med 70 andre engagerede madinteresserede samt en ny opskrift hver uge. Du tilmelder dig her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!