Sort oliventapenade kan bruges til mange ting. Jeg kommer det på bruchettaer, dækker lammekøllen med det, eller bruger det som fyld i brød eller kyllingebryster. Den sorte farve skaber et fantastisk farvespil, der gør, man ikke kan lade være med at smage på det. Og så smager det bare så godt, at jeg kunne spise det til morgen, middag og aften.

Oliven
Til denne oliventapenade bruger jeg de helt billige sorte oliven, som koster omkring 10 kr. i de fleste forretninger. Det gør jeg, fordi jeg synes, de er mere søde og giver en bedre smag. De andre, fx. kalamata oliven, kan godt blive for bitre og skarpe i smagen.


Sort oliventapanade
Equipment
- En blender
Ingredienser
- 114 g Sorte oliven
- 7 spsk Olivenolie
- 1-2 fed Hvidløg
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Drøn glasset med oliven for vand
- Kom olivenerne i en blender
- Tilsæt olivenolie, hvidløg, salt og peber
- Blend det hele til en ensartet masse
Noter
Andre opskrifter på snacks og tilbehør
Blomkåls-popcorn med parmesan og hvidløgsdip
Sprødstegte oliven med mandler og hvidløgscreme
Gæstemad – uden sved på panden!
Vil du være med i min Facebook-gruppe, hvor du får endnu flere tips og tricks til at lave lækker gæstemad, der ikke giver dig sved på panden? Du får et fællesskab sammen med 70 andre engagerede madinteresserede samt en ny opskrift hver uge. Du tilmelder dig her.