Forside,  Hovedretter

Langtidsstegt andesteg

Print Friendly, PDF & Email

Det er blevet 2. søndag i advent og tid til at kigge på, hvordan man laver en langtidsstegt andesteg, som er saftig, sprød og perfekt til julemiddagen!

Og fordi det er advent, har jeg i samarbejde med Diablosteel Bagestål en total lækker giveaway på min Instagram Profil! 


Du kan vinde et bagestål samt to pizzaspader til en værdi af 549 kr.

Alt, hvad du skal gøre, er: 

  1. Like opslaget på instagram
  2. Følge @myfoodblog og @diablosteel på Instagram
  3. Skrive en kommentar og tagge den, du vil lave pizza til

Du kan læse min anmeldelse af bagestålet her og mere om Diablosteel her.

Vinderen bliver trukket 3. søndag i advent (13. december). Hører jeg ikke fra vinderen inden for 3 dage, trækker jeg en ny vinder.

Valg af andesteg

Jeg vil altid vælge en and af typen peking-and. Det vil jeg, fordi den har mere fedt på kroppen, og dermed vil kødet blive saftigt. Hvis man vælger berberianden, vil man få en and med et mere kødfyldt bryst, men kødet vil blive mere tørt, hvis man laver den som langtidsstegt andesteg, da der ikke er så meget fedt på berberianden.En peking-and skal veje minimum 3400 gram, da en del af vægten er fedt (30-50 %) vil forsvinde, når man laver den som langtidsstegt andesteg. Der er til 4 personer i sådan en and, og den skal tøs langsomt op i køleskabet 2-3 dage, hvis man køber den frossen.Man kan sagtens købe anden i supermarkedet frossen, men hvis man vil gøre lidt mere ud af det, kan en and fra en god slagter eller en gård varmt anbefales.

Dagen før

For at undgå sved på panden juleaften, bliver min langtidsstegte andesteg stegt den 23. december. Den 24. december kommer jeg andefedt på stykkerne, og sætter dem ind i ovnen ganske kort, og så har jeg den lækreste andesteg. Ingen stress og jag, der er tid til at nyde julen.

Du skal bruge:

1/2 pose svesker
2-3 æbler, gerne Belle de Boskoop Andefond
1-2 gulerødder
1 løg
1 pekingand på ca. 3400 gram

Sådan gør du:

Dagen før, den skal spises

  1. Anden tages ud af køleskabet, og indmaden fjernes (gem det, skal bruges til sovs).
  2. Fjern evt. fedtklumper, og gem dem til sovsen.
  3. Fyld anden med svesker og æblebåde (gem lidt af både svesker og æbler til sovsen)
  4. Luk anden med kødnåle.
  5. Krydr anden med salt og peber.
  6. Anden sætte ind i en 130 grader forvarm ovn på en rist med en dyb bradepande under til at opfange skyen. Der skal være 1 liter kogende vand i bradepanden.
  7. Anden skal ligge med brystet nedad i 4 timer. Hvorefter den vendes om på ryggen og får 2 timer.
  8. Når anden er stegt færdig, står den og hviler på bordet, til den er lunken og kan skæres ud.
  9. Kom skyen fra bradepanden over i gryden med sovs.
  10. Partér anden i hele bryster, vinger og lår. Læg det i et alu-fad og sæt på køl til dagen efter eller spis med det samme

Andesovs

Laves samtidig med at anden steges

  1. Brug fedtet fra anden, som du skar af, og smelt det i en gryde.
  2. Brun indmaden, æble, løg, gulerod og svedsker af.
  3. Kom en god andefond på (ca. 1 liter).
  4. Lad det koge ind i et par timer.
  5. Si sovsen, og lad den køle af.
  6. Kom indholdet fra bradepanden over i sovsen.
  7. Gem sovsen i køleskabet til dagen efter.

Selve dagen hvor anden skal spises

  1. Sovsen varmes op og jævnes med maizena. Smag til med salt og peber.
  2. Andestykkerne pensles med andefedt.
  3. Varm ovnen op til 225 grader, og sæt anden ind i ca. 10 minutter til skindet er sprødt, brug evt. grill
  4. Servér

Facebook-gruppe

Er andesteg ikke din stærke side, så hop ind i Facebook-gruppen: sådan laves julemiddagen – uden at få sved på panden. Der kan du lære disciplinen og øv dig med andre.

I Facebook-gruppen…..

  • Øver vi ugens juleret (denne uge langtidsstegt andesteg)
  • får du indkøbsliste til retten
  • får du en workbook med opskriften
  • får du videoer, der viser teknikker
  • kan du stille spørgsmål til mig
  • kan du lære af de andre
  • kan du se mine lives hver torsdag
  • kan du vinde kogebøger
  • kan du lære at forberede julemiddagen – så du ikke får sved på panden!
  • får du fifs og råd, så julemiddagen bliver nem

Vi er pt. 20 spørgelystne og ivrige medlemmer i gruppen, og du kan tilmelde dig her. Gruppen er kun åben i december.


Guiden indeholder:

  • Råd om, hvordan du undgår sved på pande
  • En plan for hvornår du skal forberede juleretterne fx. koge risengrøden, smutte mandlerne og lave rødkålen de sidste dage op til jul
  • En time for time plan for juleaften

Med guiden i hånden er der tjek på julemiddagen, og du får ikke stress.
Hent guiden her

Følg de andre madbloggere

Følg med på Blogger By Hearts Instagram profil, hvor de andre bloggere fra Bloggers By Heart deler deres adventskalendere i december.

Læs sidste uges opskrift

Langtidsstegt flæskesteg her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.