Citron tiramisu

Den italienske dessert tiramisu, som betyder “Kvik mig op” og har fået sit navn pga. kaffen, man dypper ladyfingers i, er voldsom populær. Jeg har lavet en lidt mere sommerlig udgave – nemlig en citron tiramisu, hvor der er citronlikør i i stedet for kaffe og marsala/amaretto.   

Citron tiramisu

3 lag

Min citron tiramisu består af 3 lag – en lemoncurd, en zabalione creme og et lag ladyfingers. Lemoncurd er en citroncreme, der opvarmes. Hvorefter æg og smør piskes i, så cremen bliver tyk. Den afkøles, inden den kommes i desserten. Lemoncurden kan også kommes på brød og smager himmelsk. Zabaglione cremen laves af mascarpone, sukker, æg og flødeskum. Mascarpone er en flødeost fra Italien, som både bruges i det salte og søde køkken fx. i ravioli eller tiramisu. Den er ganske let at lave selv, og man sparer mange penge ved det. Men den nemme version er at købe mascarponen færdig. Den kan købes i de fleste supermarkeder. Ladyfingers er aflange kager, der ligner fingre. De suger en del, hvorfor de ofte bliver brugt i desserter og ikke så tit spises helt alene. Man kan godt lave sine ladyfingers selv, men jeg køber dem altid, da jeg ikke kan lave dem lige så godt selv.

Limoncello

En normal tiramisu har altid alkohol i sig. Derfor har jeg også valgt at bruge lidt alkohol, da jeg synes, det giver en langt bedre smag. Man dypper ladyfingerne i alkoholen, så de bliver bløde. Jeg bruger limoncello, der er en citronlikør. Den smager fantastisk frisk og kan sagtens drikkes ren. Husk, at købe én i god kvalitet, da den ellers kan smage ret sprittet.

Citron tiramisu

Du skal bruge:

1 portion lemoncurd (se min opskrift her)
300 g. mascarpone
1 pk. ladyfingers
2 dl. limoncello
lidt flormelis
4 æg
2,5 dl piskefløde
125 g. sukker

Sådan gør du:

Zabaglione

 1. I en gryde med simrende vand sættes en glasskål. Vandet må ikke røre glasskålen, og det må ikke koge for voldsomt
 2. Kom sukker og æggeblommer i glasskålen, og pisk det godt. Der skal piskes længe. Vær opmærksom på, at blandingen ikke bliver for varm, da det så bliver til røræg. Løft skålen op af gryden, hvis den bliver for varm
 3. Fortsæt med at piske, indtil æggeblandingen bliver tyk. Derefter tages den af varmen og afkøles
 4. Når zabaglionen er afkølet, vendes den med letpisket flødeskum og mascarpone
Citron tiramisu

Sådan samles citron tiramisu’en

 1. Dyp ladyfingers i limoncello og læg et lag i bunden af et firkantet fad
 2. Kom et lag lemoncurd oven på laget af ladyfingers
 3. Kom derefter et lag zabaglione creme ovenpå
 4. Læg endnu et lag ladyfingers dyppet i limoncello
 5. Ovenpå lægges først et lag lemoncurd og derefter et lag zabaglione creme
 6. Stil citron tiramisu’en på køl, gerne natten over og mindst 2 timer
 7. Lige inden citron tiramisuen skal serveres, drysses et lag formelis ud over kagen
 8. Du kan evt. også pynte med lidt friskrevet citronskræl. Jeg har pyntet min med kandiserede citroner
 9. Servér
Vinen til maden

Det er oplagt at bruge resten af limoncelloen til denne dessert. Husk, den skal være rigtig kold. Læg den gerne i fryseren 30 min.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!