Flammkuchen
Forside

Flammkuchen – Tysklands svar på pizza

Print Friendly, PDF & Email

Flammkuchen stammer oprindeligt fra Alsace-området i Frankrig og går under navnet Tarte Flambée. Flammkuchen minder mest om en pizza, der er dog ikke gær i, så den skal ikke hæve og er derfor utrolig nem at lave – især når man ingen gær har. Derudover er der ingen tomatsauce på, men derimod creme fraiche, der gør den ekstra lækker og cremet. Netop hjemvendt fra Düsseldorf, hvor flammkuchen er på stort set alle spisekortene, må jeg bare dele opskriften på denne lækre spise med jer.

Flammkuchen med løg

Gæstemad

Jeg kan snildt finde på at serverer flammkuchen for mine gæster. Men jeg ville gøre det som en snack til en before dinner-drink og ikke som en hovedret, som den ellers er tiltænkt. Hvis du laver den som hovedret for dine gæster, vil du komme til at stå i køkkenet i lang tid, og det er jo ikke meningen. Du har jo inviteret gæster for at være sammen med dem. Hvis du serverer den som en snack, kan du hurtigt lave to med forskelligt fyld. Imens du serverer den første, er den anden i ovnen. Så er der lidt at vælge imellem. Men husk, det skal kun være en lille snack, ellers kan dine gæster ikke spise resten af din lækre middag.

Bagestål/bagesten

Du kan med fordel bruge et bagestål/bagesten, når du skal lave flammkuchen. Oprindeligt er de nemlig lavet i en bageovn, der blev opvarmet på brænde. Meget høj varme er nemlig en fordel, når du laver flammkuchen, da du ønsker en helt sprød bund. Det får du nemt med bagestål/bagesten. Jeg har selv et Diablo bagestål (reklame), som jeg er rigtig glad for. Læs min anbefaling og få min opskrift på lækker pizza her.

Flammkuchen med løg, bacon og creme fraiche

Den traditionelle flammkuchen, som kan serveres som snack eller hovedret

Dej

 • 275 g. hvedemel
 • 2 spsk. olivenolie
 • 125 ml. vand
 • 1/2 tsk. salt

Fyld

 • 4 dl. creme Fraiche 38 %
 • 200 g. bacon
 • 2 stk. løg i tynde ringe (Gerne rødløg)
 • purløg, finthakket (Til pynt)
 • salt
 • peber

Dej

 1. Bland mel, vand, olie og salt godt sammen

 2. Ælt dejen i 5-8 min., indtil dejen er glat og lækker

 3. Tænd ovnen på 220 grader

 4. Sæt dejen til at hvile i 15 min., imens fyldet forberedes

 5. Del dejen i to og rul den ene del ud, så den er på størrelse med en pizza og kom fyld på

Fyld

 1. Bland creme fraichen med salt og smør den ud på hele flammkuchen

 2. Fordel baconen og løget ud over det hele

 3. Sæt flammkuchen i ovnen i ca. 20 min., indtil kanterne har fået lidt farve

Hvis du serverer denne flammkuchen som snack, er opskriften perfekt til 4 personer. Hvis du i stedet laver den til hovedret, ville jeg lave en dobbeltportion for at sikre, der er nok til alle. 

Hovedret, Snack
Fransk, tysk
bacon, creme fraiche, løg, snack
Vinen til maden

Da jeg ville servere denne flammkuchen som snack til en before-dinner drink for mine gæster, vil det være et glas lækker, kold Riesling – gerne fra Alsace området, som jeg vil servere til denne ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!