Andebryster

Reklame – lavet i samarbejde med Muusmann Forlag.

Mange vælger at lave andebryster juleaften. Hvis man kun er to personer, så er det nemt og ikke så tidskrævende, som hvis man skulle lave en hel and.

Jeg elsker andebryster og bruger dem på mange forskellige måder. De er fantastisk til salater. Se min frokostsalat med goma-dressing her. Du kan også nemt bruge dem i sandwiches eller bare helt plain sammen med kartofler og en salat. Her får du mit bud på perfekte andebryster.

Forberedelse af andebrystet

Jeg køber altid berberiandebryster, da jeg synes, de er mest fyldige.

Inden jeg steger dem, sørger jeg for at gøre brystet pænt. Det gør jeg ved at skære overskydende fedt fra.

Der sidder en sølvfarvet hinde bag på andebryster, som er meget vigtig at få skåret af. Ellers vil den gøre kødet sejt.

Måden, man får den sølvfarvede hinde af, er, at man skærer lidt ind under den.

Derefter hiver man hinden op og fører kniven langsom ned langs kødet. Pas på med at skære for dybt, da det kun er hinden, man vil have væk.

Til 4 personer

Dette skal du bruge:

4 berberi-andebryster

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Rens andebrysterne for sølvhinderne som beskrevet ovenfor
  2. Krydr andebrysterne med salt og peber på begge sider
  3. Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande, og steg dem ved moderat varme, til størstedelen af fedtet er smeltet af, og skindet er gyldent ca. 10 min.
  4. Vend brysterne om, og steg dem 8-10 min.
  5. Tag brysterne af panden, og lad dem hvile i 10 min., inden du skærer dem i skiver. Brysterne skal være lidt lyserøde
  6. Servér

Kogebogen And

Er du vild med and, og vil du gerne åbne dit univers op for andre måder at spise and på end bare det traditionelle andebryst, kan du lade dig inspirere af Githa Bennorth, der har skrevet kogebogen And – året rundt. Bogen indeholder opskrifter både på tilbehør til anden, drikkelse til anden, forretter og hovedretter med and.

Om forfatteren

Githa Bennorth er bl.a. kendt for sin deltagelse i Masterchef 2018, hvor hun blev nr. 3. Med sikker hånd tryllede hun smagfulde og klassiske retter frem. Hun er oprindeligt uddannet smørrebrødsjomfru og kan sit håndværk, så det er en fornøjelse at følge hende i et køkken.

Om bogen

Kogebogen And er en indføring i anden på alle ledder og kanter. Githa kommer ind på selve opdrætningen af ænder, valg af and, forskellige tilberedningsmetoder, tilbehøret til anden og retter med and fra andre dele af verdenen. En god gedigen kogebog, hvis du ikke er vant til at lave and eller trænger til lidt inspiration.

Et minus

Jeg er ikke vild med kogebogens layout og billeder. Layoutet med bordeaux-farvede kasser og gul skrift virker som om, det er en 80’er kogebog, jeg har mellem hænderne. Billederne har alle sort baggrund for at få retterne til at stå frem. Men det ser kunstigt ud, og jeg havde foretrukket, at man havde skabt nogle mere naturlige omgivelser.

Helhedsindtrykket

Jeg synes, det er nogle interessante opskrifter, som Githa Bennorth har udviklet til denne kogebog. Desværre får den ikke mine tænder til at løbe i vand, når jeg bladrer bogen igennem. Og det er ofte dét, der får mig til at købe kogebogen og lave opskrifterne.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!