Blomkåls-popcorn med parmesan og hvidløgsdip

Blomkåls-popcorn, hvad er det? Er det popcorn vendt i blomkålspuré? Blomkål paneret i popcorn?

Nææææ….Blomkåls-popcorn er små blomkålsbuketter først vendt i hvedemel, derefter dyppet i æg for til sidst at blive paneret i panko-rasp og revet parmesanost. De panerede blomkåls-buketter bliver friteret i boblende varm olie, hvorefter de ligner små blomkåls-popcorn. Sprøde, knasende og fulde af smag!

Jeg forelskede mig fuldkommen i dem, da jeg smagte dem første gang på en rejse rundt i Canada med min kæreste Jesper og min mor.

Del af en serie

Opskriften blomkåls-popcorn med parmesan og hvidløgsdip er en del af en serie, som jeg deltager i hos Bloggers By Heart (mit bloggernetværk). Serien handler denne gang om sæsonens grøntsager, og der bliver udgivet en ny opskrift hver dag fra forskellige madbloggere. Til sidst i dette indlæg, vil jeg henvise til de forskellige madbloggere og deres blogs.

Sæsonens grøntsager

September måned byder på en masse skønne grøntsager så som løg, artiskok, savoykål, rødbeder, grønkål, jordskokker, rosenkål, græskar og blomkål – som er dét, jeg har kastet mig over at lave en opskrift med. Vi elsker blomkål herhjemme i alle afskygninger, og her på bloggen kan du både finde en opskrift på en lækker blomkålssalat samt en helt klassisk Blomkålsgratin med skinke. Det er guf!

Blomkål

Jeg har tidligere skrevet om 2020s foodtrends, hvor blomkål var en af de trendy fødevarer, som vi bruger mere og mere af i vores madlavning. Vi bruger det blandt andet som erstatning for brød og kartofler, hvis vi gerne vil undgå stivelse.

Danske økologiske blomkål er i sæson fra august til november, men blomkål fås stort set hele året rundt efterhånden. Det indeholder 2,2 gram kostfibre pr. 100 g (kilde: Sæson), hvilket er ret meget. Derudover får man rigeligt med c-vitamin, når man spiser blomkål, da 100 g. indeholder 75 % af det anbefalede daglige indtag af c-vitamin (kilde: Råvareguiden). Så det er en rigtig lille vitamin-bombe, vi her har gang i her.

Snack

Blomkåls-popcorn med parmesan og hvidløgsdip passer perfekt som snacks, når du har gæster på besøg. Jeg ville servere dem til et lille velkomstglas, hvor samtalen er mere uformel, og hvor det er sjovt at spise med fingrene.

Blomkåls-popcorn

Du skal bruge:

1 blomkålshoved

2 æg

3 dl. panko rasp (reklamelink)

1 dl. fintrevet parmesan

2 dl. hvedemel

Salt og peber

1 liter solsikkeolie

Sådan gør du:

 1. Del blomkålshovedet ud i små blomkåls-buketter
 2. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem godt sammen med en gaffel. Tilsæt lidt salt og peber
 3. Lav endnu en dyb tallerken nu med hvedemel
 4. Og til sidst én med panko rasp og parmesan blandet sammen
 5. Dyb blomkåls-buketterne i melet, derefter i æggeblandingen og tilsidst i parmesan/panko blandingen
 6. Opvarm solsikkeolien i en gryde. Olien er varm, når det sitre rund om lidt af raspen, hvis du kommer det ned i olien
 7. Kom de panerede buketter ned i den varme olie. De skal være i olien i ca. 8 minutter
 8. Blomkålen er færdig, når de har fået en flot, brun farve
 9. Læg dem over på et stykke køkkenrulle for at tage lidt af fedtet

Hvidløgsdip

Du skal bruge:

1/2 fed hvidløg

2 dl. cremefraiche 18 %

1/2 dl. kærnemælk

1 bdt. finthakket dild dild

1/2 bdt. finthakket kruspersille

Salt og peber

Sådan gør du:

 1. Bland alle ingredienserne sammen
 2. Smag til med salt og peber
 3. Stil på køl, indtil den skal bruges

Da jeg vil servere disse blomkåls-popcorn for mine gæster som en lille snack før maden, synes jeg, det er oplagt at servere et glas boblende Cava til. Det må rigtig gerne være et glas lyserøde bobler, det er jeg stor fan af. Cava er den spanske udgave af den franske Champagne. Den må bare ikke kaldes Champagne, fordi den ikke er lavet i Champagne-området i Frankrig. Den er ofte billigere end Champagne, hvilket i min optik kun er en fordel.

Sæsonens grøntsager

I morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts serie om sæsonens grøntsager, når det udgives på Susanne Lehmann Paghs blog “Sundt for to” kl. 9.00. (sundtforto.dk). Jeg glæder mig til at se, hvad “Sund for to” har fundet på. I går udgav “Home by Bianca” hendes indlæg om grønkål (homebybianca.dk).

Hvis du vil se nogle af de andre indlæg, der er lavet i serien indtil nu, kan du gå ind på disse hjemmesider:

Selvforsyningslandsbyen.dk (løg)

Bagvrk.dk (Savoykål)

malinsmad.dk (Rødbeder)

teklaskoekken.dk (Rosenkål)

camillacecilie.dk (Græskar)

Skal du være med i Facebook-gruppen?

Gruppen Gæstemad – uden sved på panden er til dig, der længe har drømt om at kunne trylle en imponerende gæstemiddag frem uden at stresse, blive overvældet, miste overblikket eller brænde det hele på.

Den er til dig, der har svært ved at kaste dig ud i nye teknikker eller retter, som trænger til inspiration, et skub i den rigtige retning eller en hjælpende hånd undervejs.

Den er til dig, som gerne vil lære en masse om mad. Og den er til dig, der ved, at den letteste vej i mål, er sammen med andre, der har det på præcis samme måde som dig.

Kort sagt: til dig, der gerne vil lære at planlægge og lave gæstemiddage – uden at få sved på panden.

Du tilmelder dig gruppen her

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!