Blomkålsgratin er gået hen og blev glemt!Det er ellers en ret, der er fantastisk, hvis du har en rest blomkål, du skal have brugt og en stykke hamburgerryg eller skinke fra aftenen før. Der er ikke noget bedre, end et stykke dampet gratin med en smørklat oven på, og så smager det bare skønt.
Til 4 personer
Du skal bruge:
4 æggeblommer
4 æggehvider
1 1/2 spsk. hvedemel
15 g. smør
500 gr. blomkål i små stykker
1/2 liter vand
1 1/2 dl. mælk
1 1/2 dl. kogevand fra blomkålen
300 gr. kogt skinke eller hamburgerryg
Rasp
Smør
- Kog blomkålen i vandet i 4 min. Husk, at gemme 1 1/2 dl. af kogevandet.
- Smelt smørret i en gryde og kom mel og mælk i. Rør det til en jævning. Kom til sidst 1 1/2 dl. af kogevandet fra blomkål i. Kog godt igennem.
- Tag gryden af varmen og kom en æggeblomme i én af gangen.
- Tilsæt blomkål, skinke, salt og peber.
- Pisk æggehviderne meget stive.
- Vend æggehviderne med blomkålsdejen.
- Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp, så alt er dækket.
- Kom dejen i fadet og drys rasp oven på.
- Stil fadet i ovnen 50 min. ved 200 grader.
Spises varm og med en smørklat på. Kan varmes dagen efter i ovnen.
Februar 2018