Foodtrends 2020

Hvad kommer til at blive det nye sort i 2020? Bæredygtig mad? Vegetarisk? Tapas? Eller mellemøstlig mad?

Hvert år bliver der skrevet en masse om fremtidens madtrends. Jeg har været inde og undersøge lidt og har skrevet et sammendrag af, hvad vi kommer til at proppe i munden og hvorfor. Kilderne finder du til sidst i blogindlægget.Færdiglavet mad

Færdiglavet mad er gået fra kun at være fedtet fastfood til mere og mere sundt mad, der kan købes i kølemontren i supermarkedet “To-go”, så som salater og lækker simremad. I den travle hverdag, er det let og lækkert lige at kunne tage en ret ned fra hylden, der både er sundt og hurtigt. Denne trend fortsætter i 2020.


Plantebaseret fastfood

Trenden med at spise mere plantebaseret fortsætter i 2020. Den kommer til at sprede sig endnu mere indenfor færdiglavet mad, mener Uber Eats, der er et firma i UK a la Just Eat. De mærker allerede en rigtig stor efterspørgsel på færdiglavede plantebaserede retter, retter med masser af grøntsager og retter med smarte wellness produkter i så som kollagen. Kollagen, og hvorfor vi pludselig skal spise det, kommer jeg ind på senere.Trendy fødevarer

Blomkål

Hvis du er hoppet med på bølgen med at lave alt af blomkål f.eks. blomkålspizza, blomkålsris eller blomkålsbrød, så tag det roligt! Det fortsætter nemlig også i 2020. Blonkålen kommer mere og mere til at blive brugt i retter som erstatning for hvedemel eller ris. Du kan læse min opskrift på blomkålsgratin her.


Havremælk

Plantebaseret mælk så som havremælk vil flere og flere foretrække både grundet klimaet, men også på grund af forskellige holdninger til, om mælk er sundt.


Rosenkål

Derudover er salget på rosenkål steget stødt gennem årene, og også i 2020 vil de blive brugt en hel del. Det samme gælder for kål i al almindelighed. Grunden til, at disse produkter kommer til at fylde en hel del i 2020. Det er nemlig godt for heldbredet.


Sandwiches

I nogle år har burgere lavet med briochebrød, økologiske bøffer og håndskårede pomfritter været den helt store trend. I 2020 mener man, der bliver et øget fokus på sandwiches. Det bliver interessant at følge, i hvilken retning det kommer til at gå. Er det grillede sandwiches? Sandwiches lavet kun af grøntsager, eller hvor går trenden hen? Jeg kommer i hvert fald til at lege lidt med det i køkkenet og skæve lidt til udlandet.

Godt for helbredet

En stor foodtrend i 2020 er mad, der er godt for dit helbred. Vi vil simpelthen begynde at tænke endnu mere over, hvad vi propper i munden, og hvad det gør for vores krop.

Kollagen

Kollagen vil være at finde i rigtig mange af vores fødevarer i 2020, forudsiges der. Googlesøgninger på ordet kollagen er i 2019 steget 61 % i følge Business Inside, og det bliver et endnu større hit i 2020. Hvorfor denne hype omkring kollagen? Ja, det siges, at kollagen øger din huds elastisitet, og dermed mindskes dine rynker. Kollagen findes naturlig i kroppen og i proteinholdige mad, men hvis vi skal have en skønhedsmæssig effekt af det, skal det nedbrydes. Vi kan ikke bare indtage proteinholdig mad. Det siges, at kollagen, som pulver, vil blive en fast bestanddel i bl.a. de smoothies, vi køber i juicebarerne i 2020. Jeg tror godt, jeg kan leve med lidt flere rynker.


Børnemenuer forsvinder

Det forudsiges, at de nuværende børnemenuer med nuggets og pomfritter forsvinder fra menukortet for at blive udskiftet med mere udfordrende mad så som bæredygtigt fanget fisk eller pasta lavet af alternativt mel. Som madkundskabslærer oplever jeg, at børn er blevet mere og mere interesseret i mad og dermed også mere opmærksom på, hvad de putter i munden. De gider ikke spises af med nuggets og pomfritter, hvis de kan få lækker laks og pasta. De er blevet kræsne forbrugere og mere bevidste om deres valg, og det varmer mit hjerte.Mad fra fjerne himmelstrøg

Mad fra fjerne himmelstrøg har været populært i flere år, og i år er det mad fra Singapore, som er stort. Jeg besøgte Singapore for et par år siden og må sige, at deres mad er fantastisk. Der er noget for enhver, både de helt billige madsteder og de vildt dyre. Et madmekka uden lige.

Streetfood er en stor ting i Singapore, og maden er bl.a  inspiret af Kina. Du vil se en masse Dim Sum, nudler, ris og karry. Vi fik noget fantastisk mad! Du kan læse mere om vores Dim Sum oplevelse, vores oplevelse af gadekøkkenet eller vores kinesiske Michelinbesøg. Singapore er klar et besøg værd.

Kilder

Dette var et uddrag af nogle af de foodtrends, som vi måske kommer til at stifte bekendtskab med i 2020. Jeg glæder mig til at se, hvilken retning vi kommer til at gå. Hvis du vil læse de artikler, jeg har sammendraget fra, kan du læse artiklen fra Business Indside her, artiklen fra Eatthis her og fra Goodchannel her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

error: Content is protected !!