Blomkålssalat

Blomkål

Blomkålssalat er bare godt! Og selvfølgelig skal I have en ret fra mig med blomkål, når nu det er en af 2020s foodtrends. Læs min artikel om 2020s foodtrends her .Vi spiser ofte blomkål herhjemme, både kogt og rå. Men denne blomkålssalat vender vi altid tilage til, fordi den er så dejlig nem, smager skønt og passer godt som tilbehør til det meste. Her har jeg lavet den til et stykke varmrøget laks. Men vi spiser den til kylling, fisk og kød fra grillen. Jesper kunne spise blomkålssalat hver dag, hvis det stod til ham. Men der sætter jeg altså en grænse. 

Mandolinjern

Mit mandolinjern er et af mine vigtigste køkkenredskaber. Jeg bruger det især, når jeg laver salater eller skal lave grøntsagerne helt tynde. Det er et farligt instrument, da det er knivskarpt. Så pas på, når du kaster dig ud i at bruge det. Men du vil ikke fortryde det, grøntsager bliver så lækre, når de er helt tyndtskåret.

Råmarineret

Denne salat bliver råmarineret. Det vil sige, den skal stå et par timer og trække i dressingen, som består af citron og olivenolie. Så bliver blomkålen blødere i konsistensen, men man kan sagtens spise den med det samme, hvis man er utålmodig eller bare har travlt.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

1 stort blomkålshoved

5 spsk. olivenolie

40 grofthakkede mandler

2 spsk. citronsaft

En håndfuld hakket persille

Sådan gør du:

  1. Skær blomkålet på et mandolin-jern, så du får små, tynde skiver.
  2. Bland blomkålet med olivenolie, citron, hakkede mandler og persille.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Lad den gerne stå i et par timer, før den spises.

Andre salatopskrifter

Du kan se nogle af mine andre salatopskrifter her, hvis du har brug for lidt mere inspiration til tilbehør til gæstemiddagen. 

Nye danske jordbær med bagt feta og rucola
Varmrøget laks med danske jorsbær, burrata og fennikelsalat
Spidskålssalat med mormor-dressing
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!