Forretter,  Forside

Varmrøget laks med burrata, danske jordbær og fennikelsalat

Varmrøget laks med burrata, danske jordbær og fennikelsalat er en frisk og sommerlig forret eller salat, man kan servere portionsanrettet til sine gæster. Den er frisk pga. fennikel, dejlig cremet pga. burrataen og sød og syrlig pga. jordbærrene. Perfekt til en sommeraften.

Burrata

Burrata er en ost, der ligner den friske mozzarella. Den har et mere flydende indre – ja, den er nærmest flødeagtigt. Hvis du ikke er stødt på den endnu, så er den ved at blive ret populær. Man kan mange gange få den i gode osteforretninger, denne gang var jeg heldig at finde den i Irma. Men det er første gang, jeg har set den i et supermarked. Selve smagen er meget neutral og skal piftes op med salt, peber og en god olivenolie.

Fennikel

Fennikel smager bare godt sammen med laks. Den har en svag smag af lakrids/annis, der generelt smager godt til fisk. Jeg råmarinerer den ofte i lidt olivenolie i et par timer, så bliver den rigtig lækker. Den råmarinerede fennikel giver lidt knas til retten varmrøget laks med burrata, jordbær og fennikelsalat.

Til 4 personer

Du skal bruge:

2 stk. varmrøget laks

2 stk. burrata

1 fennikel

1 bdt. dild

20 jordbær

En god olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern.
  2. Læg skiverne i en skål og kom olivenolie, salt og peber ved. Bland det godt rundt, og lad det stå og trække et par timer på køkkenbordet.
  3. Når fenniklen har trukket, fordeles den i bunden af 4 serveringsskåle.
  4. Bræk den varmrøgede laks i store stykker, og læg den oven på fenniklen.
  5. Skær jordbærrene i halve, og fordel dem i skålene.
  6. Riv burrataen fra hinanden, og læg den oven på laksen,
  7. Pynt med masser af dild og lidt olivenolie.
  8. Kom salt og peber på osten.
  9. Servér.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.