Kylling med cremet ærtepuré og gnocchi

Min kæreste Jesper kreerede denne ret forleden dag, da vi havde en halv pose ærter i køleskabet, som skulle bruges. Hver gang han laver ærtepuré, ærger jeg mig over, at vi ikke noget oftere, får det til aftensmad. Det er super nemt, smager fantastisk og er billigt. Ofte bruger vi ærepureen til en vegetarret bestående af pasta, parmesan og ærtepuré. Men denne dag ville Jesper gerne have noget kylling med i retten, og så havde vi nogle gnocchi i køleskabet, som også skulle bruges. Ærtepureen giver en lækker sødme og cremethed til retten.

Du skal bruge til 2 personer:

2 kyllingebryster

250 g. frosne ærter

Ca. 2 dl. grøntsagsboullion

Lidt chiliolie eller Tabasco Sauce

1 pk. gnocchi

Lidt revet frisk parmesan

25 g. smør

Lidt olie

Salt og peber

  1. Steg kyllingbrysterne i ca. 20-25 min. i lidt olie. Kom evt. lidt chili på for at give dem lidt smag. Krydr med salt og peber.
  2. Kog ærterne kort i boullionen.
  3. Sigt boullionen fra ærterne, men gem halvdelen af væsken.
  4. Ærterne og væsken blendes til en grov mos. Smag til med salt og peber.
  5. Tilsæt lidt chiliolie eller Tabasco, så pureen får lidt bid/styrke.
  6. Når kyllingebrysterne er færdige, lad dem hvile på en tallerken.
  7. Kom 2 dl. vand på panden, og kom gnocchierne på, når vandet koger. Gnocchierne koges i 1 min.
  8. Hæld vandet fra gnocchierne, og kom smør på panden.
  9. Steg gnocchierne i smørret 1-2 min., til de får en lækker stegeskorpe.
  10. Anret lidt ærtepuré i midt af en tallerken. Kom gnocchierne oven på pureen. Kom et læg puré mere oven på gnocchierne. Læg derefter kyllingebrystet i skiver oven på. Slut af med lidt puré og et godt drys revet parmesan.

December 2017

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!