Min kæreste Jesper kreerede denne ret forleden dag, da vi havde en halv pose ærter i køleskabet, som skulle bruges. Hver gang han laver ærtepuré, ærger jeg mig over, at vi ikke noget oftere, får det til aftensmad. Det er super nemt, smager fantastisk og er billigt. Ofte bruger vi ærepureen til en vegetarret bestående af pasta, parmesan og ærtepuré. Men denne dag ville Jesper gerne have noget kylling med i retten, og så havde vi nogle gnocchi i køleskabet, som også skulle bruges. Ærtepureen giver en lækker sødme og cremethed til retten.
Du skal bruge til 2 personer:
2 kyllingebryster
250 g. frosne ærter
Ca. 2 dl. grøntsagsboullion
Lidt chiliolie eller Tabasco Sauce
1 pk. gnocchi
Lidt revet frisk parmesan
25 g. smør
Lidt olie
Salt og peber
- Steg kyllingbrysterne i ca. 20-25 min. i lidt olie. Kom evt. lidt chili på for at give dem lidt smag. Krydr med salt og peber.
- Kog ærterne kort i boullionen.
- Sigt boullionen fra ærterne, men gem halvdelen af væsken.
- Ærterne og væsken blendes til en grov mos. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt lidt chiliolie eller Tabasco, så pureen får lidt bid/styrke.
- Når kyllingebrysterne er færdige, lad dem hvile på en tallerken.
- Kom 2 dl. vand på panden, og kom gnocchierne på, når vandet koger. Gnocchierne koges i 1 min.
- Hæld vandet fra gnocchierne, og kom smør på panden.
- Steg gnocchierne i smørret 1-2 min., til de får en lækker stegeskorpe.
- Anret lidt ærtepuré i midt af en tallerken. Kom gnocchierne oven på pureen. Kom et læg puré mere oven på gnocchierne. Læg derefter kyllingebrystet i skiver oven på. Slut af med lidt puré og et godt drys revet parmesan.
December 2017
1 Comment