Syndige auberginer med hvidløgsdip

Paneret aubergine
Crispy og bløde på en gang!

Syndige auberginer med hvidløgsdip

Denne opskrift med auberginer er oprindelig min mors, men jeg elsker at lave den, når jeg ønsker en kødfri dag eller bare har lyst til noget virkeligt syndigt. Kombinationen af den sprøde skal med auberginens bløde midte giver en konsistens, som er “to die for” (som vi siger i min familie). Hvidløgsdippen er et must for at give den rette balance i smagene. Min mund løber helt i vand bare ved at sidde og skrive dette indlæg. Må vist lave disse igen meget snart! Opskrifte kan bruges som forret til 4 personer eller hovedret til 1-2 personer.

Panerede aubergine
Syndige aubergine med hvidløgsdip

1 aubergine

150 gr. rasp

1 æg

1 spsk. mel

salt/peber

Creme fraiche 18 %

1-2 fed hvidløg

lidt olivenolie

Smagsneutral olie til at stege i f.eks. solsikkeolie

Aubergine

Aubergine

  1. Skær auberginen i skiver af 2 cm tykkelse.
  2. Læg skiverne på en tallerken og drys salt  over. De skal ligge i ca. 15 min. og trække væde ud.
  3. Vend skiverne efter 15 min. og gentag punkt nr. 2.
  4. Dup med køkkenrulle, så skiverne bliver tørre.
  5. Vend skiverne i sammenpisket æg.
  6. Bland mel og rasp sammen med salt og peber og vend skriverne i raspen.
  7. Steg skiverne i rigeligt solsikkeolie. De skal ikke steges færdige blot blive gyldne.
  8. Kom skiverne i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Hvidløgsdip

  1. Bland creme fraiche, lidt olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen.

Andre vegetaropskrifter

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!