Boller i karry – også til gæster

Boller i karry

Boller i karry – en ret de fleste elsker. Men vidste du sagtens kan servere den for gæster? Når jeg serverer boller i karry for mine gæster, er der aldrig rester til dagen efter. Hver en bid bliver spist! Det er i virkeligheden super ærgerligt, da det smager endnu bedre dagen efter. Jeg pepper mine boller i karry op ved at tilføje lækkert tilbehør.

Traditionel boller i karry

Der er meget tradition forbundet med denne ret. Det er lidt ligesom frikadeller, mors er de bedste. Mine boller i karry er ikke traditionelle. Den har hverken æble eller løg i saucen. Nogle vil mene, det er ærgerligt. Men jeg står i den situation, at jeg ikke kan tåle æble, og løg er heller ikke så godt. Så jeg vælger at undgå det, så vidt muligt. Men man savner det ikke i retten, efter min mening, og jeg har aldrig fået klager.

Tilbehør

Min familie har altid spist boller i karry med en masse tilbehør. Jeg tror, det kommer sig af, at min mors karry godt kunne være stærk, så for at tage lidt af den stærke smag, fik vi altid serveret bananskiver til. Så undgik min mor at lave en børneudgave – ganske smart faktisk. Ud over bananer er kokosmel, mango chutney, mangotern, agurketern, hakkede mandler og peanuts ideelle at servere til. Det er kun fantasien, der sætter en grænse for, hvad du kan servere til.

Karry

Der findes mange forskellige typer karry, og hvilken én, man skal vælge til sine boller i karry, er en smagssag. Hvis du har mod på det, kan du eksperimentere lidt og kaste dig ud i at lave din egen karry. Det er faktisk ret sjovt at eksperimentere med, hvor meget der skal i af hver ting, før man synes, den smager perfekt. Karry består typisk af spidskommen, kardemomme, bukkehornsfrø, koriander og gurkemeje. Gurkemeje er dét, der giver karryen sin gule farve.

Hvis du vil lære mere om, hvordan du laver din egen karry og selv bestemmer styrken af den, så se denne video, hvor Howtocook great.com viser hvordan.

Karrysauce til børn

Alt afhængig af, hvilken karry du bruger, kan du gøre saucen mildere, hvis du er bange for, den er blevet for stærk. Jeg tilføjer altid mælk i min sauce, fordi den får en flottere gul farve af det. Men du kan tilføje mere mælk eller bouillonvand, hvis du synes, den er for stærk. Bliver saucen for tynd af det, kan du jævne den. Jeg bruger som regel Maizena til dette.

Boller i karry

Boller i karry

Myfoodblog.dk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 400 g. hakket kalv og flæsk (6-8 % fedt)
 • 1/2 stk. løg
 • 1 stk. æg
 • 1 tsk. salt
 • 1/2 dl. mælk
 • 1/2 dl. hvedemel
 • peber
 • 2 stk. bouillon terning (kylling og grøntsag)
 • 1 l. vand

Karrysauce

 • 20 g. smør
 • 3 spsk. karry
 • 1 spsk. hvedemel
 • 4 dl. bouillon vand, som kødbollerne kogte i
 • 2 dl. mælk

Ris

 • 4 dl. jasminris
 • 8 dl. vand

Tilbehør

 • mangochutney
 • bananer
 • peanuts
 • hakkede mandler
 • ristet kokosmel
 • agurketern
 • friske koriander
 • mangotern

Sådan gør du
 

 • Rør kødet sejt med saltet
 • tilføj mel. peber, æg, løg og mælk, og rør godt rundt
 • Sæt vandet over at koge og opløs bouillonterningerne i vandet
 • Form kødboller på størrelse med en bordtennisbold, og kog dem i vandet i
 • Kog kødbollerne i ca. 8 minutter, og tag dem op med en hulske. Gem kogevandet til saucen.

Karrysauce

 • Smelt smørret i en gryde
 • "Brænd" mel og karry af i gryden, så du frigiver aroma
 • Pisk en dl. af kogevandet fra kødbollerne i saucen ad gangen, så saucen forbliver tyk
 • Tilsæt mælken lidt ad gange, så saucen forbliver tyk
 • Smag til med salt og peber

Ris

 • Kom risene i en gryde og tilsæt 1 tsk. salt
 • Tilsæt 8 dl. vand, læg låg på gryden og sæt det til at koge
 • Når risene koger, skrue ned på lav varme i 10 min. uden at løfte låget
 • Efter 10 min. slukkes blusset, og risene står stadig med låg på i 10 min. mere.

Sådan samles retten

 • Gør tilbehøret klart i små skåle, så man selv kan vælge
 • Kom kødbollerne op i saucen
 • Servér

Andre traditionelle danske retter

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!