En halv, en hel, 5, 10 – nemme koldhævede boller

Nemme koldhævede boller. Kan du heller aldrig huske opskriften, når du gerne vil bage morgenboller? Her er opskriften, du nemt kan huske. Du skal bare lære remsen en halv, en hel, 5, 10!

Denne dej tager 5 min. at smække sammen, og så skal den bare stå i køleskabet natten over. Om morgenen lægges dejen på plade uden æltning og ind i en kold ovn i 30 min. Så hurtigt og nemt kan det gøres.

Til 4 personer

Du skal bruge

En halv pakke gær (25 g.)

En hel spiseskefuld groft salt

5 dl. koldt vand

10 dl. mel

Jeg plejer at bruge forskellige mel og gryn. Dog sørger jeg altid for, at 5 dl. er hvedemel, for at de hæver og bliver luftige. Men ellers kan man eksperimentere og bruge, hvad man vil: nødder, frø, quinoa, hørfrø, fuldkornshvedemel, havregryn, rosiner, grahamsmel o.s.v.

  1. Laves dagen før, de skal spise. Kom gær, salt og vand i en skål, og rør rundt indtil salten og gæren er opløst.
  2. Rør melet i og bland det godt. Dejen skal være klistret.
  3. Dæk dejen til med film eller en tallerken, og kom den i køleskabet natten over.
  4. Næste dag tages dejen ud af køleskabet og kommes på en bageplade med bagepapir.
  5. Man skal ikke ælte dejen, bare sætte den i klatter på bagepapiret.
  6. Derefter skal den ind i en kold ovn på 200 grader i ca. 1/2 time.

Februar 2018

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!