Torskerogn med brændt spidskål og kapersmayo

Torskerogn

Torskerogn er i sæson lige nu og smager fantastisk. Du må endelig ikke sammenligne det med den torskerogn, man får på dåse. Frisk torskerogn er en helt anden sag.

Sæson for torskerogn 

Torskerogn er primært i sæson i januar og februar. Så det er en ganske kort sæson, derfor skal du udnytte chancen for at smage den, inden den er væk igen.

Torskerognsbukser

Torskerogn kommer i dét, man kalder bukser. Rognen sidder nemlig i en hinde, der gør, de ligner bukser. Da jeg sendte min kæreste Jesper i byen for at købe bukser hos hans fiskehandler på Østerbro, gloede han mærkeligt på mig og sagde, “Ved fiskemanden godt, hvad du taler om?”, og ja det gør han.

Kogning af torskerogn

Der er et par ting, man skal vide, inden man går i gang med at koge torskerognen. Man kan nemlig ikke bare komme den i en gryde og koge den.

Bukserne skal pakkes ind for at beskytte dem og sørge for, de holder formen. Jeg pakker mine ind i bagepapir. Et lille tip kan være at gøre bagepapiret vådt inden, så kan man bedre bøje det. Du kan evt. holde papiret fast med noget kødsnor.

Når man koger torskerogn, må vandet ikke bulderkoge. Så sprænger hinden rundt om bukserne, og torskerognen bliver vandet. Så man skal være lidt forsigtig. 

 

Hinde på torskerogn

Uden på bukserne sidder der en hinde. Den hinde holder rognen fast og er meget vigtig at få af, men først når rognen er kogt.

Kapersmayo

1 glas kapers, hvor 15 stk. er taget fra til fritering

1 æggeblomme

ca. 1 ½ dl. smagsneutral olie f.eks. solsikkeolie

ca. 3 tsk. sennep (smag dig frem)

Citronsaft

Sådan gør du:

  1. Æggeblomme, sennep og lidt citronsaft piskes sammen med et piskeris.
  2. Olien tilsættes lidt ad gangen. Vær meget forsigtig med ikke at tilsætte for meget, da den så ikke vil blive tyk.
  3. Når olien er optaget i blandingen, er mayoen dejlig tyk.
  4. Bliver den for tyk, kan man tilsætte lidt vand eller mere citron (alt efter ønsket syrlighed)
  5. Til sidst smages mayoen til med hakkede kapers, salt/peber og måske lidt mere citron.

Friterede kapers

Du skal bruge:

En håndfuld kapers

Solsikkeolie

Sådan gør du:

  1. Olien varmes op til ca. 160 grader
  2. Kom kapers i olien og lad dem friterer i ca. 2 minutter
  3. Tag de friterede kapers op med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af

Anretning

Kom 1/4 til 1/2 spidskål på hver tallerken, kom torskerognen oven på, pynt med kapersmayoen og nogle friterde kapers.


Andre retter med torsk

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!