Trüffelschwein – 1 stjernet Michelin i Hamborg

Vores efterårsferie går i år til Hamborg og Harzen, og selvfølgelig blev vi lige nødt til at afprøve en af Tysklands mange Michelin-restauranter. Valget faldt på Hamborgs Trüffelschwein, fordi vi er vilde med trøfler.For ca. 1200 kr. pr. næse kan du nyde 5 retter og en vinmenu, der er afstemt efter retterne.Vi startede aftenen med et glas lyserøde bobler, som jeg var særdeles vild med til 20 Euro pr. glas.

Til starter fik vi et lille fad med varme, nybagte boller med dertilhørende trøffelsmør. Forskellige typer sprøde elementer…Der var flæskesvær med karry, riscracker og rejechips med tandoori. Virkeligt lækkert.

Som amuse bouche fik vi serveret en lille, sød dukkeportion af stegt ørred med fennikel. Jeg sad bare og drømte om mere, da de to mundfulde var spist.

Vores første ret var kalv med trøffel og persillerod. Hver en ting på tallerkenen var placeret helt perfekt. Her ser man tydeligt forskellen på en ret i DK og en i Tyskland. Hvor vi i DK er meget minimalistiske, givere tyskerne den gas med mange forskellige komponenter.

Vinen dertil.

Vores 2. ret var blæksprutte med belugalinser og trøffel. Normalt er jeg ikke til blæksprutte, når jeg kan se sugekopperne. Men smage skulle jeg, og sugekopperne blev gemt i et væld af linser, og retten blev meget hurtigt fortæret. Blæksprutten var lavet perfekt, var meget mør og saftig. Dertil kom belugalinserne, som lå i en kraftig og yderst velsmagende fond med et strejf af chili, som gav en god varme. Trøflen kunne man svagt ane, men den overdøvede ikke de andre smage. Det sprøde element var papadums, en tyns friteret dej af linser, som stammer fra Indien. Den ret spiser jeg gerne igen.

Vinen dertil.

Vinvalget til 3. ret var lidt af en overraskelse. En fransk vodka, der skulle drikkes eller hældes over en sorbet af mandarin og kumquat. Sorbeten havde bitterheden fra kumquatten og sødmen fra mandarinen, og sammen med en smule af vodkaen gik det op i en højere enhed. Jeg blev desværre grådig og hældte al vodkaen over efter et par bidder, og det ødelagde det. Så smagte man meget tydeligt alkoholen i vodkaen.

4. ret var Iberico gris, som var braisseret og lå i en langtidskogt fond, der klistrede skønt. Der var selvfølgelig også trøffel på denne ret, samt små perle af mine, limegelé og tørret lime. Sammensætningen af lime og gris var for mig helt ny og utrolig spændende. Den skal jeg eksperimentere lidt med, måske til et par svinekæber. Endnu en lækker ret.

Vinen dertil.

Så kom en lille for-dessert i dukkestørrelse. Den smagte af solbærlagkage og var lidt kedelig.

Derefter fik vi pære på tre forskellige måder med vaniliecreme med en meget intens chokoladesorbet. Tror aldrig, jeg har fået chokoladesorbet før, men det er helt sikkert noget, jeg skal prøve at lave derhjemme.

Aftenen sluttede af med, at vi fik en ekstra servering, som bestod af hjemmelavet chokolade og trøfler. Bemærk legomanden i midten af hvis chokolade. De lyserøde kugler var passionsfrugtganache med hvid chokolade, og de smagte guddommeligt.

Alt i alt en rigtig god aften, der kom til at koste ca. 1300 kr. pr. mand med vin. Der var masser af trøffel, som navn på restauranten lovede, og maden var vellavet. Dog må jeg inderømme, at jeg nok mere er til den nordiske måde at lave gourmetmad på, hvor man har nogle enkle smage på tallerknen. Her smagte det rigtig godt, når man fik alt med på én gang. Der var bare for mange ting i gang, og jeg kunne ikke adskille tingene fra hinanden.

Oktober 2019

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!