Pasta uden pastamaskine

Det er ret nemt at lave pasta uden pastamaskine, og så er det genialt at lave med børn. I 6. klasse lærer jeg mine elever i madkundskab, hvordan man hurtigt kan lave sin egen både med og uden en pastamaskine.

Billede af tagliatelle og ravioli
Pasta lavet uden pastamaskine
Pasta

Pastadej

Myfoodblog.dk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret, pasta
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 4 æg
 • 400 g. durum hvedemel

Sådan gør du
 

 • Kom 80 % af melet i en skål
 • Lav en fordybning i midten af melet
 • Kom æggene ned i fordybningen, og rør forsigtigt rundt med en gaffel
 • Når det meste af melet er absorberet, tages dejen ud på bordet og æltes igennem i ca. 10 min.
 • Hvis dejen er for klistret, bruges det sidste mel lidt ad gangen
 • Når dejen er glat, lægges den tilbage i skålen. Der kommes film hen over, hvorefter den hviler i 30 min.
 • Derefter formes dejen til den type pasta, du ønsker
Keyword pasta, pastadej

Typer af pasta

Din færdige pastadej kan du bruge til alle mulige forskellige ting. Jeg plejer at lave tagliatelle eller ravioli ud af den, da det snildt kan gøres uden en pastamaskine. Her får du min opskrift på, hvordan jeg laver tagliatelle, som jeg bruger, når jeg laver bolognese. I videoen kan du se, hvordan man nemt forvandler pastadejen til de flotte, lange pastastrimler. Du kan få det helt store overblik over forskellige pastatyper her

Pasta

Tagliatelle

Myfoodblog.dk
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 portion pastadej

Sådan gør du
 

 • Pastadejen rulles ud så tyndt som muligt. Jo tyndere,jo bedre
 • Rul dejen sammen som en pandekage
 • Skær skiver af dejen (ca. 0.5 cm bredde)Ryst pastaen, så du har fået lange tagliatelle, og drys pastaen med lidt mel
 • Form tagliatellen som reder, og lad dem ligge på køkkenbordet i 30 min. for at tørre
 • Tagliatellen koges i 2-4 min
Keyword pasta

Pastamaskine

Drømmer du om at eje en pastamaskine, så kan jeg kun anbefale at investere i en automatisk pastamaskine. Den kan lave pasta på 10 min., og du skal næsten ikke røre en finger. Den fylder en del, sådan en maskine. Men jeg synes, den har været alle pengene værd. Du kan læse om min automatiske pastamaskine her.

Lær at lave italienske oste

I italienske opskrifter bruger man, udover parmesan, ofte de to oste mascarpone og ricotta. Ostene bruges både i det søde og det salte køkken. Ricotta er lavet på sødmælk, og mascarpone er lavet på fløde. Det er to oste, du sagtens kan lave selv derhjemme. Du sparer en del penge på det, og det er ret let at lave. Jeg bruger især ricotta til at lave ravioli, og mascarponen bruger jeg til tiramisu. Lige nu har jeg et online-kursus, hvor du kan lære at lave de to oste. Det gode ved kurset er, at der er videoguides, så du altid kan se, hvordan du laver tingene. Du kan læse mere om kurset her.

Andre pastaopskrifter

Pasta med jomfruhummer og ørredrogn

Pasta med jomfruhummerhaler og ørredrogn

Pasta med salsiccia

Pasta med salsicicapølse

Gratineret pasta med bacon og spinat

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!