Varm Aperol med hvidvin og appelsinjuice

Det er blevet koldt, sommertid slutter i dag og i morgen skriver vi november i kalenderen. Hvad er bedre end at invitere gode venner på et glas varm gløgg? Det er varm Aperol med hvidvin og appelsinsaft! I år vil mine gæster helt sikkert blive budt på denne dejlige drik. 

Gløggens afløser

Gløgg er godt, men jeg har i mange år lavet det på hvidvin i stedet for rødvin, da jeg synes, det er lidt lettere og ikke så kvalmt, og så kan man drikke meget mere af det. Det er jo altid en fordel. Når jeg laver hvid gløgg, så bruger jeg æblejuice, hyldeblomst og hvidvin. Og så kommer jeg også hvid rom i for at give den et ekstra kick. Det er virkeligt lækkert. Men nu er jeg fuldkommen faldet for denne opskrift på varm Aperol med hvidvin og appelsinsaft. Den er for mig, gløggens afløser. Det er neget vigtigt, at du ikke koger hvidvinen, for så forsvinder alkoholen. Det er også derfor, at Aperolen kommes i, når varmen er slukket. Ellers vil du få en meget flad Aperol-gløgg.

Aperol

Aperol er en utrolig populær sommerdrink, som bliver blandet med mousserende vin og danskvand. Den stammer fra Italien og har været produceret siden 1919, så den har nogle år på bagen. Aperol har en alkoholprocent på 11 % og drikkes ikke rent, men blandes med juice, hvidvin, mousserende vine eller danskvand. Jeg er vild med Aperol og har flere gange brugt den i min madlavning. Den har en smag af solmodne appelsiner med et snert af bitterhed, der klæder det søde rigtig godt. Læs mere om Aperol her.

Varm Aperol

Varm Aperol med hvidvin og appelsinsaft

Myfoodblog.dk
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Drinks
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl appelsinjuice uden frugtkød
  • 80 g. kandiseret sukker (Diamanter)
  • 1 fl. tør hvidvin 750 ml.
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 2 dl. Aperol Italiensk drink

Sådan gør du
 

  • Skyld appelsinen godt og skær 5 appelsinskiver
  • Opvarm hvidvin, appelsinjuice, sukker og appelsinskiver ved middel varme. Det må ikke koge
  • Når sukkeret er opløst slukkes varmen
  • Hæld Aperol i
  • Hældes i glas, der kan tåle varme, og der kommes én af appelsinskiverne i hvert glas
Keyword Aperol, Appelsinjuice, Hvidvin
Varm Aperol

Andre opskrifter med Aperol

Jeg elsker trifli, og denne Aperol trifli er simpelthen for lækker. Den kan laves i forvejen og bare lige tages ud af køleskabet, når du skal servere dessert for din gæster. Nemmere kan det ikke blive. Her kan du få opskriften på Aperol trifli.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!