Kastanjer med koldt smør og salt

De kan være noget så irriterende at pille, men heldigvis har jeg lært nogle tricks, der gør det hele nemmere. For jeg elsker at sidde foran pejsen en kold aften og spise varme, ristede kastanjer med iskoldt smør og salt. De søde kastanjer, det fede smør og salten passer perfekt sammen og er en dejlig dessert eller hyggeret, når man ser tv eller spiller spil sammen med familien en kold vinteraften. Og alt for få kaster sig ud i denne helt fantastiske spise.

En af mine tricks er aldrig at købe de kinesiske spisekastanjer. De er ikke til at pille, uanset hvor meget du prøver. Det har bitre erfaringer lært mig. Køb i stedet franske, spanske eller portugisiske kastanjer. De franske er ofte de største. Lige nu kan man få 500 g. for ca. 40 kr. Pas på med at købe dem for billigt, de er tit meget små, og så er der for meget arbejde i det.

Et andet trick er at lægge kastanjerne i vand ca. 1/2 time, efter de har fået et kryds i toppen, og inden de kommes i ovnen. Så åbner de sig lettere, når man skal pille dem, og hinderne sidder ikke fast.

Det sidste trick, jeg har, er at anskaffe sig en kastanjetang. Desværre har jeg ikke selv sådan én, og jeg er dybt misundelig på min mors, som er en gammel kastanjeskære fra Eva. Den er fantastisk og gør arbejdet meget nemmere, når man skal lave kryds i toppen af kastanjerne. Men hvis man ikke har sådan én, kan man også sagtens lave kryds med en kniv. Det kræver bare lidt mere af en. Men hvis du støder på en kastanjeskære fra Eva, så må du gerne sende den til mig.

Du skal bruge

500 g. spiskastanjer

250 g. groft salt (billigt)

100 g. Økologisk saltet smør

Havsalt

  1. Lav et kryds i toppen af kastanjerne med en kniv eller en kastanjeskære.
  2. Læg kastanjerne i koldt vand i 1/2 time.
  3. Fyld groft salt i et ildfast fad.
  4. Stil kastanjerne i saltet med krydset op ad.
  5. Sæt fadet med kastanjerne i en forvarm ovn i 30 min. ved 200 grader.
  6. Server kastanjerne med iskoldt, økologisk, saltet smør og havsalt.
  7. Pil skallerne og hinderne af kastanjerne. Kom en smørklat og lidt salt på og spis kastanjen med fingrene.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!