Rødbedesuppe med kokos – ferieminder fra Dubai

Indisk rødbedesuppe med kokos også kaldet Kichadi, fik jeg første gang på en indisk restaurant i Dubai ved navn Ashiana, og jeg blev tryllebundet. Her knap 3 år efter, har jeg endelig kastet mig ud i at lave en opskrift, og den er lige så flot og lækker, som jeg huskede. Dog lavede jeg lidt justeringer, og farven på suppen blev ikke helt så lyserød, da jeg brugte kokosmælk i stedet for friskrevet kokos. Men den fik mig fuldstændig til at falde i staverne over alle ferieminderne. Så nu er du advaret!

Rødbedesuppe med kokosmælk
Kichadi på restauranten Ashiana

Dubai

Når vi ikke kan komme ud at rejse, så må rejserne komme til os i form af vores ferieminder! Der er mange, der har fordomme over for Dubai. Jeg har nu været der to gange i forbindelse med, at vi havde et vennepar, der boede dernede, og jeg er totalt solgt.

Det er fantastisk at kunne tage til et varmt sted i de kolde måneder i DK og opleve sommer og få lidt D-vitamin. Der er rigtig meget at opleve, og når man først har set turistattraktionerne så som Burj Khalifa (skyskraber på 828 m. høj), havnen, Dubai Mall, Dubai Marina, Burj Al Arab (Sejlet) kan man slappe af på stranden og nyde livet.

Udsigten fra Burj Khalifa

Restauranten Ashiana

Dubai er kendt for at gøre noget ud af maden, og der findes rigtig mange Michelin-kokke, som har åbnet restauranter dernede. Den indiske Ashiana har også en Michelin-kok bag komfuret, og restauranten har vundet mange priser for deres mad. De serverer traditionelle og autentiske retter fra forskellige regioner i indien. Det var én af vores første rigtige indiske oplevelser, da det er meget svært at få god, autentisk, indisk mad i DK, og vi blev ikke skuffede. Vi spiste der til frokost, da man ofte kan få aftenens menu som frokosttilbud, hvilket godt kan betale sig på rigtig dyre og lækre restauranter. Sådan får man råd til at besøge flere restauranter.

Traditionel indisk mad
Traditionel indiske mad

Restauranten ligger i området ved Dubai Creek, som er det gamle, oprindelige Dubai, hvor man finder mange af souk’erne, hvor der handles med alt lige fra tøj til krydderier. Gå en tur i kvarteret inden maden og tag med en af taxibådene og oplev den gamle handelsrute, som Dubai Creek er, helt tæt på.

Du kan læse mere om Ashiana her

Andre ferieminder

Det er ikke så sjældent, at mine ferieminder giver mig inspiration til retter her på bloggen. Derudover har jeg lavet flere anmeldelser af restauranter rundt om i verden. Du kan læse mere her

Rødbedesuppe med kokosmælk

Rødbedesuppe med kokos og chapatibrød

Denne rødbedesuppe med kokos kan sagtens serveres kold og bruges som en frokostret, hvis man har lyst til det. Den kan gøres vegetarisk ved at bruge grøntsagsbouillon. Derudover kan den laves dagen før, så den blot skal varmes, når gæsterne er ankommet. Super nemt, og så ser den bare fantastisk ud. Smagen er meget aromatisk, og rødbederne har en dejlig sød smag – slet ikke den jordet smag, man ofte forbinder med rødbeder.

Du skal bruge:

2 mellemstore rødbeder

1 dåse kokosmælk

1 dl. græsk yoghurt 10 % fedt

1 frisk grøn chili

1 stk. citrongræs

1 løg

1 tsk. knust spidskommen

evt. 2-3 tsk. chilipulver (vær forsigtig)

5 cm. frisk ingefær

1 liter kyllingebouillon

2 fed hvidløg

Lidt kokosolie eller smagsneutral olie

Evt. lidt citronsaft

Salt

Lidt friske koriander til pynt

Sådan gør du:

 1. Hak løg og hvidløg fint
 2. Smag på, hvor stærk den grønne chili er. Måske skal du ikke bruge den hele. Hak den i små stykker
 3. Skær roden af citrongræssen, og giv den et ordentlig tryk/Slag med enden af kniven, så der frigives smag (den skal blive mast)
 4. Skræl rødbederne, og riv dem groft enten på et rivejern eller i en foodprocessor
 5. Varm lidt olie op i en stor gryde
 6. Kom løg og hvidløg ned til olien, og steg det, uden det får farve
 7. Tilsæt rødbederne og steg videre ved middelvarme i 10 min.
 8. Kom den grønne chili, spidskommen og citrongræs i gryden
 9. Tilsæt 1 liter kyllingebouillon samt kokosmælken (gem en smule til pynt)
 10. Tilsæt yoghurten
 11. Lad det hele koge i 10 min.
 12. Si suppen, og smag på den. Måske skal der tilsættes noget chilipulver, salt eller lidt citronsaft
 13. Pynt med lidt kokosmælk og friske korianter
 14. Servér med chapati (indisk brød), Naan (indisk brød) eller et godt almindeligt brød til

Vinen til maden

Til rødbedesuppe med kokos vil jeg anbefale at servere en kold, tør, tysk Riesling til. Den vil harmonere godt med de asiatiske og sødlige smage, som suppen byder på.

Burj Al Arab (Sejlet)

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!