Indisk rødbedesuppe med kokos også kaldet Kichadi, fik jeg første gang på en indisk restaurant i Dubai ved navn Ashiana, og jeg blev tryllebundet. Her knap 3 år efter, har jeg endelig kastet mig ud i at lave en opskrift, og den er lige så flot og lækker, som jeg huskede. Dog lavede jeg lidt justeringer, og farven på suppen blev ikke helt så lyserød, da jeg brugte kokosmælk i stedet for friskrevet kokos. Men den fik mig fuldstændig til at falde i staverne over alle ferieminderne. Så nu er du advaret!

Dubai
Når vi ikke kan komme ud at rejse, så må rejserne komme til os i form af vores ferieminder! Der er mange, der har fordomme over for Dubai. Jeg har nu været der to gange i forbindelse med, at vi havde et vennepar, der boede dernede, og jeg er totalt solgt.
Det er fantastisk at kunne tage til et varmt sted i de kolde måneder i DK og opleve sommer og få lidt D-vitamin. Der er rigtig meget at opleve, og når man først har set turistattraktionerne så som Burj Khalifa (skyskraber på 828 m. høj), havnen, Dubai Mall, Dubai Marina, Burj Al Arab (Sejlet) kan man slappe af på stranden og nyde livet.

Restauranten Ashiana
Dubai er kendt for at gøre noget ud af maden, og der findes rigtig mange Michelin-kokke, som har åbnet restauranter dernede. Den indiske Ashiana har også en Michelin-kok bag komfuret, og restauranten har vundet mange priser for deres mad. De serverer traditionelle og autentiske retter fra forskellige regioner i indien. Det var én af vores første rigtige indiske oplevelser, da det er meget svært at få god, autentisk, indisk mad i DK, og vi blev ikke skuffede. Vi spiste der til frokost, da man ofte kan få aftenens menu som frokosttilbud, hvilket godt kan betale sig på rigtig dyre og lækre restauranter. Sådan får man råd til at besøge flere restauranter.

Restauranten ligger i området ved Dubai Creek, som er det gamle, oprindelige Dubai, hvor man finder mange af souk’erne, hvor der handles med alt lige fra tøj til krydderier. Gå en tur i kvarteret inden maden og tag med en af taxibådene og oplev den gamle handelsrute, som Dubai Creek er, helt tæt på.
Du kan læse mere om Ashiana her
Andre ferieminder
Det er ikke så sjældent, at mine ferieminder giver mig inspiration til retter her på bloggen. Derudover har jeg lavet flere anmeldelser af restauranter rundt om i verden. Du kan læse mere her
Rødbedesuppe med kokosmælk

Denne rødbedesuppe med kokos kan sagtens serveres kold og bruges som en frokostret, hvis man har lyst til det. Den kan gøres vegetarisk ved at bruge grøntsagsbouillon. Derudover kan den laves dagen før, så den blot skal varmes, når gæsterne er ankommet. Super nemt, og så ser den bare fantastisk ud. Smagen er meget aromatisk, og rødbederne har en dejlig sød smag – slet ikke den jordet smag, man ofte forbinder med rødbeder.
Du skal bruge:
2 mellemstore rødbeder
1 dåse kokosmælk
1 dl. græsk yoghurt 10 % fedt
1 frisk grøn chili
1 stk. citrongræs
1 løg
1 tsk. knust spidskommen
evt. 2-3 tsk. chilipulver (vær forsigtig)
5 cm. frisk ingefær
1 liter kyllingebouillon
2 fed hvidløg
Lidt kokosolie eller smagsneutral olie
Evt. lidt citronsaft
Salt
Lidt friske koriander til pynt
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg fint
- Smag på, hvor stærk den grønne chili er. Måske skal du ikke bruge den hele. Hak den i små stykker
- Skær roden af citrongræssen, og giv den et ordentlig tryk/Slag med enden af kniven, så der frigives smag (den skal blive mast)
- Skræl rødbederne, og riv dem groft enten på et rivejern eller i en foodprocessor
- Varm lidt olie op i en stor gryde
- Kom løg og hvidløg ned til olien, og steg det, uden det får farve
- Tilsæt rødbederne og steg videre ved middelvarme i 10 min.
- Kom den grønne chili, spidskommen og citrongræs i gryden
- Tilsæt 1 liter kyllingebouillon samt kokosmælken (gem en smule til pynt)
- Tilsæt yoghurten
- Lad det hele koge i 10 min.
- Si suppen, og smag på den. Måske skal der tilsættes noget chilipulver, salt eller lidt citronsaft
- Pynt med lidt kokosmælk og friske korianter
- Servér med chapati (indisk brød), Naan (indisk brød) eller et godt almindeligt brød til

Til rødbedesuppe med kokos vil jeg anbefale at servere en kold, tør, tysk Riesling til. Den vil harmonere godt med de asiatiske og sødlige smage, som suppen byder på.
