Kartoffelsalat med ærtepuré og feta

Kartoffelsalat med ærtepuré og feta er fantastisk cremet og frisk. Der bliver brugt både frosne og friske ærter, og den passer perfekt til mad på grillen.

Kogning af kartofler

Til kartoffelsalat er det ekstra vigtigt, at kartoflerne ikke koger for meget ud. Så bliver det nemlig til mos, når man rører rundt. Derfor bruger jeg en metode, hvor jeg først koger kartoflerne i 5 min., derefter slukker jeg for varmen og lader dem stå i det varme vand 20 min. med låg på. Så bliver de perfekte og nemme at bruge i en kartoffelsalat med ærtepuré og feta.

Til 4 personer

Du skal bruge:

600 g. små kartofler med skræl

300 g. frosne ærter

15 friske ærter

100-150 g. feta

1 pk. serrano skinke

2 håndfuld dild + lidt til pynkt

0,75 dl. vand

Salt og peber

Sådan gør du:

 1. Kom kartoflerne i en gryde og fyld op med koldt vand, indtil kartoflerne er dækket
 2. Kom 2 tsk. fulde groft salt i vandet
 3. Kog kartoflerne i 5 minutter
 4. Sluk derefter blusset, og lad kartoflerne stå i vandet med låg på i 20 min.
 5. Skyld kartoflerne i koldt vand
 6. Kom de frosne ærter i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå i vandet, til de skal bruges
 7. Tænd ovnen på 200 grader
 8. Læg bagepapir på en bageplade og placér serrano skinken på bagepapiret
 9. Kom serrano skinken i ovnen i 10 min. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle helt
 10. Ærterne kommes i en blender sammen med dild, vand, salt og peber
 11. Blend det godt, til du får en ensartet masse. Smag til
 12. Kom kartoflerne i en skål
 13. Hæld ærteblandingen ud over kartoflerne
 14. Pil de friske ærter
 15. Pynt med de friske ærter, feta, serrano skinke og lidt dild

Andet tilbehør til mad på grillen

Italiensk kartoffelsalat

Hvis du ikke har prøvet min italienske kartoffelsalat med mozzarellakugler, parmaskinke, soltørrede tomater og andet godt, kan du få opskriften her.

Blomkålssalat

En lækker og råmarineret blomkålssalat med persille og mandler vil passe til et godt stykke fisk på grillen. Du får opskriften her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!