Kartoffelsalat med ærtepuré og feta er fantastisk cremet og frisk. Der bliver brugt både frosne og friske ærter, og den passer perfekt til mad på grillen.
Kogning af kartofler
Til kartoffelsalat er det ekstra vigtigt, at kartoflerne ikke koger for meget ud. Så bliver det nemlig til mos, når man rører rundt. Derfor bruger jeg en metode, hvor jeg først koger kartoflerne i 5 min., derefter slukker jeg for varmen og lader dem stå i det varme vand 20 min. med låg på. Så bliver de perfekte og nemme at bruge i en kartoffelsalat med ærtepuré og feta.
Til 4 personer
Du skal bruge:
600 g. små kartofler med skræl
300 g. frosne ærter
15 friske ærter
100-150 g. feta
1 pk. serrano skinke
2 håndfuld dild + lidt til pynkt
0,75 dl. vand
Salt og peber
Sådan gør du:
- Kom kartoflerne i en gryde og fyld op med koldt vand, indtil kartoflerne er dækket
- Kom 2 tsk. fulde groft salt i vandet
- Kog kartoflerne i 5 minutter
- Sluk derefter blusset, og lad kartoflerne stå i vandet med låg på i 20 min.
- Skyld kartoflerne i koldt vand
- Kom de frosne ærter i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå i vandet, til de skal bruges
- Tænd ovnen på 200 grader
- Læg bagepapir på en bageplade og placér serrano skinken på bagepapiret
- Kom serrano skinken i ovnen i 10 min. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle helt
- Ærterne kommes i en blender sammen med dild, vand, salt og peber
- Blend det godt, til du får en ensartet masse. Smag til
- Kom kartoflerne i en skål
- Hæld ærteblandingen ud over kartoflerne
- Pil de friske ærter
- Pynt med de friske ærter, feta, serrano skinke og lidt dild
Andet tilbehør til mad på grillen
Italiensk kartoffelsalat
Hvis du ikke har prøvet min italienske kartoffelsalat med mozzarellakugler, parmaskinke, soltørrede tomater og andet godt, kan du få opskriften her.
Blomkålssalat
En lækker og råmarineret blomkålssalat med persille og mandler vil passe til et godt stykke fisk på grillen. Du får opskriften her.