Risotto med fennikel og salsiccia

Risotto med fennikel og salsiccia pølse

Jeg elsker risotto med fennikel og salsiccia pølse, og forleden dag skulle vi have det sammen med nogle gæster. Min kæreste er en haj til at lave det og vælge smagen, men denne gang var det mig, der fik lov til at vælge ingredienserne. Salsiccia pølse er en af mine favoritter (Kan bl.a. fås i Salling og Supermarco) (Reklame). Risottoen smager fantastisk, og selvom den ene gæst ikke bryder sig om fennikel, spiste han hele to portioner, fordi det smagte så godt.

Risotto

Risotto er en italiensk ret, som er lavet på Arborio-, Canaroli eller Vialone Nano- ris fra Italien. Disse ris minder rigtig meget om vores grødris og koger ikke så let ud, som andre ris vi kender. Det gør, at risottoen får en dejlig struktur, hvor risene bevarer deres form. Du kan komme stort set alt i risotto. Jeg bruger ofte rester, hvis vi laver den til aftensmad. Men når jeg har gæster, vil jeg gerne serverer noget, de ikke får så tit. Nogle gange går jeg all-in og laver risotto med trøffel. Det slår alt! Du kan læse mere om trøfler her.

Risotto med trøffel
Risotto med trøffel på Rørvig Kro

Risotto med fennikel og salsiccia

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 320 g. Arborio-, Canaroli- eller Vialone Nano- ris
  • 80 g. smør
  • 70 g. parmesanost
  • 1 gl. tør hvidvin
  • 1,2 liter varm grøntsagsbouillon
  • 1 stk. fennikel
  • 400 g. salsicciapølse gerne med fennikelfrø i
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie

Pynt

  • lidt fintskåret fennikel

Sådan gør du
 

  • Skær fenniklen i meget tynde skiver på et mandolinjern. Gem lidt til pynt
  • Fjern skindet fra pølserne og kom farsen på en pande. Hak farsen med en paletkniv, så den smuldre i mindre stykker. Der skal ikke fedtstof på panden, da pølserne er fede i sig selv
  • Når farsen er gennemstegt kommes 1/2 glas hvidvin ved og væsken koges ind
  • Farsen tages af og fenniklen kommes på sammen med lidt olivenolie. Når den er blevet blød, må ikke tage farve, tages den af
  • I en stor pande med høje sider eller en risottopanden kommes skalotteløg og hvidløg med lidt olivenolie. De svitses, til de er klare
  • Tilsæt derefter risene og sautér videre i nogle minutter
  • Tilsæt resten af hvidvinen, og lad den koge ind i risene
  • Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen. Risene skal være dækkede hele tiden. Husk, at røre hele tiden
  • Kog risene indtil de er møre (ca. 20 min.), der skal stadig være en smule bid i dem. Der skal stadig være en smule væske
  • Kom fenniklen, salsiccia og parmesanen ned til risene og rør godt rundt
  • Tag risene af varmen og rør smørret i
  • Servér
Vinen til maden

Til denne risotto med fennikel og salsiccia vil jeg serverer en Riesling til fra Tyskland. Den vil kunne give lidt syre til den meget fede salsicciapølse. Riesling har en dejlig smag af bl.a. citrus.

Andre retter, du kan lave med risotto

Som sagt så elsker jeg risotto, og vi laver tit en stor portion, så vi har rester. Det gør vi, fordi vi elsker at lave arancini-kugler som vi gemmer i fryseren og serverer som forret, når vi har gæster.

Arancini er friterede risottokugler med et lille stykke flydende mozzarella i midten. De smager gudeskønt, og hvis man har lavet dem i forvejen, skal de blot varmes i ovnen, og så er forretten klar. Nemmere kan det ikke blive. Få opskriften på arancini-kugler her.

error: Content is protected !!