Jordbærsoufflé med balsamico-marinerede jordbær

Jordbærsoufflé med balsamico-marinerede jordbær og basilikum

Jordbærsoufflé er oplagt at lave, hvis du skal have gæster og gerne vil imponere dem. Desserten lyder svær, men jeg vil vove at påstå, at alle kan lave denne opskrift.

Soufflé

At spise en soufflé smager lidt som at spise en sky – ikke fordi jeg har prøvet det. Men jeg forestiller mig, at en sky må smage sådan – i hvert fald konsistensen. Når du tager en skefuld soufflé ind i munden, så forsvinder den. Den er dejlig let, og derfor har du kun smagen tilbage fra den frugt, du fx. bruger som smagsgiver.

Laves i forvejen

Du kan lave dine jordbærsouffléer et par timer i forvejen – men vente med at bage dem, til når du skal bruge dem. De skal bare stå i køleskabet indtil. Jeg vil ikke lave dem mere end 3 timer før, ellers oplever du, at de ikke bliver lette og luftige. Når souffléerne er bagt, er det vigtigt at få dem ind på bordet med det samme. De falder nemlig sammen med det samme.

Andre smage

Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser for, hvilke smage du kan have i dine souffléer. Jeg har også lavet en opskrift på banansoufflé, som smager virkelig lækker med en kugle vaniljeis til. Du kan læse opskriften her. Der er også videoer af, hvordan du sørger for, at dine souffléer hæver, som de skal.

5 personer

Du skal bruge:

Jordbærpuré

200 g. jordbær

3 tsk. sukker

Saft af 1/2 citron

1/2 tsk. vanillesukker

Soufflé

4 æggehvider

100 g. flormelis

2 spsk. sukker

Lidt smør til at smøre formene

 

Balsamicomarineret jordbær med basilikum

Lidt jordbær i skiver

Lidt fintsnittet basilikum

Lidt balsamico

Lidt rørsukker

Sådan gør du:

 1. Smør 4 ramakiner med blødt smør. Drys sukker i ramakinerne, og drej dem rundt, så der er sukker over det hele inden i.
 2. Lav jordbærpuréen ved at blende jordbær, sukker, citron og vanillesukker
 3. Pisk æggehviderne i en helt ren skål til skum, der kan stå af sig selv.
 4. Tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du stadig pisker. Hviderne skal være seje og blive til en tyk marengsmasse.
 5. Kom en skefuld jordbærpuré i bunden af hver ramakin
 6. Bland derefter resten af jordbærpuréen i en skål med 1/3 af marengsmassen.
 7. Når det er blandet godt, vendes resten ad marengsmassen i meget forsigtigt.
 8. Kom massen i souffléformene/ramakiner. De skal fyldes helt til randen.
 9. Derefter ridses med en kniv eller negl hele vejen rundt i kanten. Ellers hæver de ikke flot op og gør sig fri af kanten.
 10. Bages i midten af ovnen i 12-15 minutter ved 200 grader. Ovndøren må ikke åbnes undervejs, da souffléen så vil falde sammen
 11. Pynt med jordbær, der er marineret i balsamico, basilikum og sukker

Is

Servér gerne en kugle is til din jordbærsoufflé. Her ville jeg servere en kugle vaniljeis.

Vinen til maden

Til jordbærsoufflé vil jeg servere en lækker Moscato d’asti, der er en mousserende vin fra Italien. Vinen kommer fra Piemonte-området, og Asti er navnet på byen, som vinen kommer fra. Moscato er den drue, som vinen er lavet på.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!