Blomkål
Blomkålssalat er bare godt! Og selvfølgelig skal I have en ret fra mig med blomkål, når nu det er en af 2020s foodtrends. Læs min artikel om 2020s foodtrends her .Vi spiser ofte blomkål herhjemme, både kogt og rå. Men denne blomkålssalat vender vi altid tilage til, fordi den er så dejlig nem, smager skønt og passer godt som tilbehør til det meste. Her har jeg lavet den til et stykke varmrøget laks. Men vi spiser den til kylling, fisk og kød fra grillen. Jesper kunne spise blomkålssalat hver dag, hvis det stod til ham. Men der sætter jeg altså en grænse.
Mandolinjern
Mit mandolinjern er et af mine vigtigste køkkenredskaber. Jeg bruger det især, når jeg laver salater eller skal lave grøntsagerne helt tynde. Det er et farligt instrument, da det er knivskarpt. Så pas på, når du kaster dig ud i at bruge det. Men du vil ikke fortryde det, grøntsager bliver så lækre, når de er helt tyndtskåret.
Råmarineret
Denne salat bliver råmarineret. Det vil sige, den skal stå et par timer og trække i dressingen, som består af citron og olivenolie. Så bliver blomkålen blødere i konsistensen, men man kan sagtens spise den med det samme, hvis man er utålmodig eller bare har travlt.
Til 2 personer
Det skal du bruge:
1 stort blomkålshoved
5 spsk. olivenolie
40 grofthakkede mandler
2 spsk. citronsaft
En håndfuld hakket persille
Sådan gør du:
- Skær blomkålet på et mandolin-jern, så du får små, tynde skiver.
- Bland blomkålet med olivenolie, citron, hakkede mandler og persille.
- Smag til med salt og peber.
- Lad den gerne stå i et par timer, før den spises.
Andre salatopskrifter
Du kan se nogle af mine andre salatopskrifter her, hvis du har brug for lidt mere inspiration til tilbehør til gæstemiddagen.
1 Comment