Det er ret nemt at lave pasta uden pastamaskine, og så er det genialt at lave med børn. I 6. klasse lærer jeg mine elever i madkundskab, hvordan man hurtigt kan lave sin egen både med og uden en pastamaskine.
Pastadej
Ingredienser
- 4 æg
- 400 g. durum hvedemel
Sådan gør du
- Kom 80 % af melet i en skål
- Lav en fordybning i midten af melet
- Kom æggene ned i fordybningen, og rør forsigtigt rundt med en gaffel
- Når det meste af melet er absorberet, tages dejen ud på bordet og æltes igennem i ca. 10 min.
- Hvis dejen er for klistret, bruges det sidste mel lidt ad gangen
- Når dejen er glat, lægges den tilbage i skålen. Der kommes film hen over, hvorefter den hviler i 30 min.
- Derefter formes dejen til den type pasta, du ønsker
Typer af pasta
Din færdige pastadej kan du bruge til alle mulige forskellige ting. Jeg plejer at lave tagliatelle eller ravioli ud af den, da det snildt kan gøres uden en pastamaskine. Her får du min opskrift på, hvordan jeg laver tagliatelle, som jeg bruger, når jeg laver bolognese. I videoen kan du se, hvordan man nemt forvandler pastadejen til de flotte, lange pastastrimler. Du kan få det helt store overblik over forskellige pastatyper her
Tagliatelle
Ingredienser
- 1 portion pastadej
Sådan gør du
- Pastadejen rulles ud så tyndt som muligt. Jo tyndere,jo bedre
- Rul dejen sammen som en pandekage
- Skær skiver af dejen (ca. 0.5 cm bredde)Ryst pastaen, så du har fået lange tagliatelle, og drys pastaen med lidt mel
- Form tagliatellen som reder, og lad dem ligge på køkkenbordet i 30 min. for at tørre
- Tagliatellen koges i 2-4 min
Pastamaskine
Drømmer du om at eje en pastamaskine, så kan jeg kun anbefale at investere i en automatisk pastamaskine. Den kan lave pasta på 10 min., og du skal næsten ikke røre en finger. Den fylder en del, sådan en maskine. Men jeg synes, den har været alle pengene værd. Du kan læse om min automatiske pastamaskine her.
Lær at lave italienske oste
I italienske opskrifter bruger man, udover parmesan, ofte de to oste mascarpone og ricotta. Ostene bruges både i det søde og det salte køkken. Ricotta er lavet på sødmælk, og mascarpone er lavet på fløde. Det er to oste, du sagtens kan lave selv derhjemme. Du sparer en del penge på det, og det er ret let at lave. Jeg bruger især ricotta til at lave ravioli, og mascarponen bruger jeg til tiramisu. Lige nu har jeg et online-kursus, hvor du kan lære at lave de to oste. Det gode ved kurset er, at der er videoguides, så du altid kan se, hvordan du laver tingene. Du kan læse mere om kurset her.