Den første stenbiderrognen er landet hos fiskehandleren og er tegn på, at foråret er på vej, og det skal udnyttes! Denne lækre dildcreme passer perfekt til stenbiderrogn, og hvorfor ikke skifte den obligatoriske blinis ud med en kartoffelrösti? Forretten kan nemt laves flere timer i forvejen, så der er tid til at hygge med gæsterne.
Sæson
Sæsonen for stenbiderrogn er ganske kort. Den starter omkring februar og slutter omkring april, så man skal være hurtig, hvis man skal nå at nyde det røde guld. Du kan læse mere om stenbideren her. Til at starte med er rognen meget dyr – op til 300 kr. for 100-150 g. Men jo længere vi kommer hen i sæsonen, jo flere stenbidere med rogn bliver der fanget, og det har indvirkning på prisen. Til sidst i sæsonen kan du få stenbiderrogn helt ned til 40 kr. pr. 100 g. Men når den ligger på omkring 70-50 kr., er jeg storforbruger af den lækre rogn.
Stenbiderrogn med dildcreme og rösti
Ingredienser
- 8 asparges grønne
- 100 g. stenbiderrogn
- 1 bdt. hakket dild stort
- 100 g. creme fraiche 18 %
- 1/2 dl. piskefløde 38 %
- 1/2 tsk. balsamico
- 2 bagekartofler store
- 1 æg
- 1 spsk. hvedemel
- salt og peber
Sådan gør du
- Bland creme fraiche, balsamico og hakket dild sammen. Smag til med salt og peber.
- Pisk fløden og vend den i creme fraiche -blandingen. Smag til med salt og peber.
- Hæld blandingen i 4 høje vandglas og sæt i køleskabet et par timer, så det bliver mere fast.
- Kog aspargesene i 2 min. og afkøl dem.
- Skræl og riv bagekartoflerne groft. Pres væden ud af kartoflerne. Bland æg, mel, salt og peber i kartoflerne.
- Kom olie på en pande og opvarm den. Tag en håndfuld kartofler og kom dem på panden. Pres kartoflerne flade, så de ligner en lille pandekage. De skal være på størrelse med glassets omkreds. Vend kartoflerne, når de er brune. Steges på begge sider. Steg dem videre på panden i ca. 20 min ved lav varme eller kom dem i ovnen i 20 min. ved 200 grader.
- Anret glassene med to asparges nede i, stenbiderrognen samt en lille dusk dild og læg röstien på toppen af glasset.
Til denne forret stenbiderrogn med dildcreme og kartoffelrösti vil jeg servere en tør Riesling fra Tyskland. Den har bl.a. en duft af citron, grapefrugt, honning og fersken. Du kan også vælge en Chablis fra Frankrig, som er lavet på Chardonnay-druen.
Andre retter med stenbiderrogn
Stenbiderrogn med hasselnødder, smørristet brød, blomkål og brunet smør
2 Comments